fredag den 3. februar 2012

Hip Hirsegrød

Kender i den smukke, danske blog "The Food Club"? 
Her fandt jeg opskriften på Hip Hirsegrød og da je jo lidt har et mål om, at spise mere grød, så måtte det jo afprøves.
Jeg lavede halv portion, så portionen passede til en person, men jeg synes den var meget lille- jeg er også sulten om morgenen! Måske et æg dertil ville ha været passende...
Grøden smagte sån set udemærket. Lidt mere sød og med en let og blød konsistens, men den slår ikke havregrød:) Tror næste forsøg med grød skal være havregrød med hirse..
Jeg spiste den med en smule vaniljesirup, banan, æble og passionsfrugt og så drak jeg et glas friskpresset juice til. God og sund morgenmad!

Hip Hirsegrød (1 person)
½ dl. hirseflager
1 spsk. havegryn
1 dl. mælk
½ dl. vand
salt

Kom hirseflager, havregryn, mælk og vand i en lille gryde og kog det op ved svag varme.
Rør i grøden, så den ikke brænder på. Når den har en tilpas, tyk konsistens smages den til med lidt salt.
Serveres varm med frisk frugt, rosiner, nødder eller hvad du nu har lyst til:)

På selv samme blog så jeg en havregrød, der var pimpet med kakao og kokos. For en chokolade-gris som mig lød det lige som sagen, men det var det altså ikke.
Måske fordi jeg brugte udsødet kakao fra Urtekram? Jeg ved det ikke, men det smagte altså ikke godt. Toppingen af banan og kokos var dog rimeligt lækker, så det vil jeg huske fremover:)

4 kommentarer:

Hyggemor sagde ...

Grød er nu rigtig godt til morgenmad. Min favorit er uden tvivl god gammeldags havregrød med æble, kanel og smørklat....uuuhhmm. Jeg har planer om at lave en gang æblegrød og fryse ned i små portioner, som jeg kan bruge til morgenhavregrøden. God weekend!

MissMuffin sagde ...

Hyggemor, det er det nemlig, for det mætter godt.
Jeg kan bedst li den gammeldags havregrød med et sprødt drys sukker, en pæn smørklat og en lille smule mælk. God ide med æblegrød på lager!

Lene's kage-design sagde ...

Ej hvor ser det godt ud..
Jeg pimper min grød op med en banan eller abrikos creme .. lavet af sesamfrø, soyamælk og banan/abrikos -blendet sammen til en halvtyk masse.

MissMuffin sagde ...

Lene, det lyder også lækkert:)