tirsdag den 1. januar 2013

Nytårs-bordet

 Når vi får gæster kan jeg godt lide at dække pænt bord og nytårsaften skulle der jo selvfølgeligt dækkes ekstra fint op.
Udfordringen var lidt, at jeg ikke ejer en dug der er stor nok til vores nye spisebord. I den gamle lejlighed havde vi kun et bord med plads til 4, så jeg har kun sån nogle små nogle. Og selvom vores nye bord er super smukt, så kunne der altså godt lige komme en dug på til nytår. Allerhelst en blondedug, men de er så vildt dyre og det vil jeg altså ikke give, for de bliver jo nemt ødelagt af rødvin og hvad man ellers spilder..
Så kom jeg i tanke om, at jeg havde 4 blondegardiner fra vores gamle soveværelse til at ligge. De er købt i Ikea til meget billige penge. Så på med gardinet og jeg fik en fin blondedug:) I midten blev der lagt sån en fin lille kniplet(?) sag, som vi har arvet efter Kristian mor.
Bordet blev dækket med ovale tallerkerner fra Pilliveyt, bestik fra Georg Jensen og vinglas fra Ikea og Ilva. Tallerkner og bestik er Kristian og lidt fancy i forhold til min smag, men det går nu nok:)
Sevietterne er en hvid og en lys grå, der er lagt sammen og trukket igennem de fine servietringe, som jeg har købt i en genbrugsbutik. Derudover blev bordet pyntet med fine, søvfarvede serpentiner og nogle bloklys, som jeg satte i nogle gamle kageforme af metal og pyntede med efeu. Planen var nogle hvide eller rosa roser, men synes ikke rigtigt at jeg kunne finde nogen der var ordenlige.
Jeg skal have fat i to af sån nogle 3-armede lysestager i sølv, for de ville havde været sååå fine på det lange bord sammen med alt det hvide og grå.

3 kommentarer:

Kristine (CookieCrumble) sagde ...

Sikke et smukt bord du fik dækket søde, og menuen lød nu heller ikke tosset :) jeg håber I havde en rigtig dejlig aften.

MissMuffin sagde ...

Tak søde:) Det var rigtig lækker mad- men det fik i da hvertfald også:)

Anonym sagde ...

Det er rigtig smuk! Unskyld, jeg er tysk i min danks er ikke so godt. Jeg har en sporgsmal: hvad hedder vinglas fra ikea? Jeg soge vinglaser som dine og jeg taenke at de her er gamle glaser.. men fordi du vidst namen? Kaerlig hilsen, LINE