mandag den 26. august 2013

Fastedag 1

Yep, jeg er jo hoppet med på "5:2 diæten", hvor man faster 2 gange om ugen. Altså, man faster ikke rigtigt, for man må indtage 500 kalorier som kvinde og 600 kalorier som mand.

Dag 1:
Morgenmad: Ingenting

Frokost: 2 skiver knækbrød(70 kcal), 10 g. smør(72,4 kcal!), 30 g. kyllingepålæg (ca. 40 kcal) og 30 g. agurk (ca. 14 kcal).
Ialt: 196,4 kcal.

Aftensmad: Salat af ærtesalat, agurk, tomat, gulerod, peberfrugt, blåbær og tun. Der blev endda plads til 10 g. hampefrøolie. 
Ialt: 246,2 kcal.

Samlet kalorieindtag: 442,6 kcal. Så det er lige lidt nok.
Jeg har ikke den store fornemmelse for hvor mange kalorier der er i mad, så det kommer til at tage lidt tid at finde ud af hvor jeg får mest for pengene i forhold til mæthed.

Desuden: 2 liter vand og en Egekilde med brus. 
Hver dag tager jeg desuden 3 kapsler fiskeolie, Imedeen kosttilskud(hård-hud-negle), en multivitamin og en c-vitamin. Der er kalorier i fiskeolien, men den regner jeg ikke med, for det skal jeg have, så min eksem kan holdes nede.

Hvordan føltes det?
Sulten kommer og går. Morgenen var værst. Jeg var nærmest sulten fra kl. 7.00 og frem til 8.30 og min mave knurrede.
Jeg var inde i byen og det gik fint med at styre uden om fristelserne. Da jeg ventede ved bussen blev der stegt bacon i nærheden og sulten var virkeligt gnavende, men gik heldigvis væk igen.
Eftermiddagen var især slem, for jeg plejer altid at spise lidt frugt eller et par tern mørk chokolade, så min søde tand var ulykkelig. Der hjælper Egekilden heldigvis!
Jeg var ret træt hele dagen, men det var jeg også lidt dagen før, så tør ikke sige om det var fasten. Jeg havde lidt hovedpine, der kom og gik og jeg var også lidt tung i hovedet. Jeg har normalt aldrig hovedpine. Jeg blev ikke dårlig på noget tidspunkt med kvalme o.lign, men jeg var sulten :)
Maden er temmeligt kedelig og jeg synes virkeligt at det er kedeligt/besværligt at tælle kalorier. 

Vægttab:
Jeg har ingen badevægt og det får jeg heller ikke.
Så jeg målte mig på mavens tykkeste sted, på morgenen for fasten og dagen efter fasten, præcis kl. 7.00. Der var 3 cm. forskel, hvilket nok mest er væsketab. 

Kalorieberegner: Jeg bruger denne. Den er god, fordi den kan beregne ret nøjagtigt og også for hele retter med flere ingredienser.

Idag har jeg så fastedag nr. 2. Der bliver spisetiderne lidt anderledes, for jeg skal i Hjerterummet i eftermiddag, så jeg spiser hjemme inden jeg tager afsted. Så det bliver en sen morgenmad og en sen frokost/tidlig aftensmad idag for at få det til at gå op.

5 kommentarer:

Madling sagde ...

Smør!!?? Ja, den går ikke på en fastedag :-)
Jeg bruger Madblog. Det er ikke
gratis men en rigtig god side. Du kan finde ALLE madvarer der inde, og også selv oprette. Du kan også oprette egne retter eller bruge andres. Det gode ved Madlog er, at der ofte også er mængder på. Dvs. er du på farten kan du indtaste fx. halv banan et stykke agurk, og så er vægten på for dig.

Første gang jeg prøvede at tælle kalorier spiste jeg en toast og drak Cola, så var den dags forbrug ligesom opbrugt ;-) Men jeg havde ingen idé om, hvor mange kalorier de forskellige madvarer indeholdt.

Som dig er jeg også i gang med fastedag 2.

Held og lykke med det og god dag :-)

Anonym sagde ...

Hvilken slags knækbrød har du fundet med så lavt kcal indhold? Jeg spiser normalt wasa sport, men der er for mange kcal i, til at jeg kan bruge det under 5:2.
Ellers super spændende at du gider dele dine oplevelser med 5:2:-)

MissMuffin sagde ...

Madling, det gjorde det jo så:) Jeg er helt enig med LCHF i, at fedt mætter godt og længe. Ville tusind gange hellere have fx. en frikadelle end en gulerod som mellemmåltid. Så jeg vil forsøge at klemme mest muligt ind på fastedagene alligevel..
Madlog er jeg ikke særligt begejstret for, så lige nu tester jeg en App der indtil videre er ret lovende. Den holder styr på det hele og er nem lige at have ved hånden.

Anonym, det er Wasa Rågi. Jeg kiggede dem allesammen igennem og den+1 mere havde et rimeligt lavt kalorieindhold.
Jeg har jo fået bogen til anmeldelse, så den skal testes ordenligt:)

Anonym sagde ...

Der går 100 g agurk på 14 kalorier, så du har snydt dig selv. :-D

Lidl har lækre fuldkorns knækbrød med sesam - omkring 35 kalorier pr. skive. Smager fantastisk! (og så koster de 7 kroner for en pakke).

Er også på 5:2 og spiser 2 x 2 knækbrød med ost på fastedagene.

MissMuffin sagde ...

Anonym, sikke noget! Men heldigvis at det bare er den vej :)
Jeg mener også, at Lidl har noget helt tyndt rugknækbrød med næsten ingen kalorier i, også til billige penge. Så næste gang jeg er i Lidl skal jeg lige have hamstret lidt knækbrød..