tirsdag den 15. april 2014

Anmeldelse: "LCHF Brød og Kager" (Politikens Forlagl)

Jane Faerber- bedre kendt som Madbanditten- er nu aktuel med sine 3. bog om LCHF.
Denne bog er uden al teorien om LCHF, men koncentrere sig bagning af brød og kager på LCHF. For hvordan er det lige man bager uden mel, sukker og gær? Det får man svar på her i bogen.

Bogen er inddelt i 4 kategorier "Morgenbrød", "Madbrød", "Hyggebrød" og "Kager".
Bogen indeholder opskrifterne fra de to tidligere bøger, samt 18 helt nye opskrifter på brød og kage. De 18 opskrifter er primært at finde i den bedste kategori, nemlig "Kage":)
Hvis man har de 2 andre bøger vil man derfor have en del af opskrifterne i forvejen. Det er derfor en smagssag, om man vil købe den for de 18 nye opskrifter.
Selvom man ikke spiser efter LCHF er bogen fx også meget aktuel for dem med glutenallergi. Opskrifterne indeholder nemlig ikke gluten, så om du selv har glutenallergi eller kender en der har, så er den meget anvendelig på dette område.
Når man bager LCHF-brød og kage kræver det nogle specielle produkter, primært mel og sukkererstatninger. Dem skal man i helsekosten efter og så er de altså også lidt dyre. Jeg synes dog, at Jane har holdt antallet af disse specialprodukter på et rimeligt niveau, så man ikke skal ud at bruge en formue for at kunne bage et brød.

Layoutet er i samme stil som de 2 forgående bøger. Gode, klare farver, gode billeder og et meget enkelt layout. Den afspejler også rigtig fint bloggen og Janes egne billeder, der også er meget enkelte. Det er med til at give bogen personlighed og fungere ganske fint, også selvom en bog med forholdsvis kedeligt-farvede brød alligevel fremstår pænt og lækkert.


Jeg vil give bogen 5 ud af 6 stjerner.
Der er mange gengangere, men det vil også være svært at lave en så stor opskrift-samling udelukkende med nye opskrifter, da LCHF-bagning har sine begrænsninger.
Bogen er flot, personlig og meget anvendelig, både for dem på LCHF og glutenallergikere.

2 kommentarer:

Anne-Sophie sagde ...

Den må jeg hellere få fat i - er imponeret over hendes måde at lave brød på fra de to tidligere bøger.

MissMuffin sagde ...

Anne-Sophie, så må du ud og have fat i den, for her er meget spændende i :)