fredag den 18. april 2014

En weekend i København

Sidste weekend tilbragte jeg hos Lise i København og mest af alt, så brugte vi tiden på at spise os igennem nogen af byens muligheder.
Jeg havde ikke kameraet med, for jeg fløj kun med håndbagage og det fylder lige vel meget på den sparsomme plads. Derfor bare en række tilfældige billeder fra Instagram med noget af den mad vi spiste:)
Bang&Jensen:
Lørdag formiddag spiste vi en ganske god, enkel og velsmagende morgenmad i Istedgade.
Morgenmaden består af brød med smør,ost, pålæg og lidt frugt. Der er derudover mulighed for at vælge hvordan du ønsker dit æg, hvilken croissant du vil have og hvilken topping du vil have på din tykmælk. Alt sammen til 90 kr. Vi tilkøbte Cafe Latte, da vi ikke drikker kaffen sort:)
Det er ikke noget særligt, men godt, ordentlig kvalitet og til en meget fin pris. Lokalerne er slidte, men rigtigt fedt indrettet med gamle, bløde stole og tapet på væggene. Betjeningen er venlig, men ikke noget særligt.

Madklubben Vesterbro:
Lørdag aften spiste vi på Madklubben Vesterbro. Et populært sted og vi havde ikke bestilt bord, men fik tilbudt at vente i baren, da de forventede at der ville blive et ledigt bord inden for 20-25 min. Vi ventede dog en time i baren og et glas cava og en coctail senere fik vi et bord. En lille plads ved en bardisk ved køkkenet, så efter min mening kunne vi lige så godt have spist i baren, hvor der faktisk var mere plads og mindre mados.
Maden var rigtig lækker! Vi fik en lækker cuvette, som vi selv skulle skære ved bordet sammen med stegte svampe og broccolisalat. Virkeligt godt mad til rimelige penge og med rigtig god betjening hele vejen igennem, hvis man ser bort fra ventetiden. Hele konceptet omkring Madklubberne er rigtigt fint, så mon ikke vi prøver en af de andre ved lejlighed.

Bertels Kager:
Lørdag skinnede solen og vi gik en lang tur gennem byen, langs søerne, i små butikker og var en tur i Torvehallerne. Det kræver kage, så vi endte hos Bertels Kager i Kompagnistræde. En hyggeligt lille sted, der kun sælger cheesecakes, samt kaffe og kolde drikke. Virkeligt lækker kage og hyggelige omgivelser. Betjeningen var lidt langsom og det var heller ikke billigt, men det hele smagte virkeligt godt og det var lige hvad vi trængte til. Vi kunne så sagtens ha nøjes med at dele et enkelt stykke, for det var tunge sager:)

Nimb Terasse i Tivoli:
Søndag eftermiddag var vi så heldige at få et bord til en helt overdådig kagebuffet hos Nimb. Her var alverdens bitte små kager, lagkager, macaroons, scones og andre lækkerier. Anrettet virkeligt smukt i meget flotte og lyse lokaler, der hurtigt blev fyldt af især kvinder:) Det er ikke billigt, men for 250 kr. kan man spise al den kage man orker og drikke al den kaffe, the og varm kakao man nu orker. Vi flottede os med et glas cremant til og det var rigtig godt. En virkeligt fin oplevelse for både mave og sjæl. Det kræver så vidst normalt, at man er ude med bordbestilling i god tid.
En lille smule shopping blev det til, men ikke det vilde.
En fin cementvase med lyserød bund fra House Doctor og så et duftlys og et pudebetræk fra H&M Home.
Vi kiggede en masse fine butikker på vores vej og der opstod også flere forelskelser, men kun de par småting kom med hjem og pynter nu i soveværelset.


3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg må altså snart få aflagt et besøg hos Bertels kager. Jeg påstår ellers hårdnakket, at jeg ikke er til cheesecake, men de ser bare så gode ud, at det ikke kan passe.

Anonym sagde ...

Uhm Nimbs kagebord skal jeg altså også snart have aflagt et besøg. Min erfaring med Madklubben er også at maden og priserne er gode, men man sidder altså ofte lidt for tæt. De har dog åbnet en ny restaurant der hedder Grill Royal som virker lidt mere rummelig. Den ligger lige ved Kongens nytorv, og ser rigtig hyggelig ud. Og super fin vase i øvrigt. :)
Kh Helle - og god påske :)

MissMuffin sagde ...

Sysleren, der er også stor forskel på cheesecake. Jeg foretrækker dem, hvo fyldet ikke er bagt. Kan anbefale den med browniebund og blåbærtop, for den var virkeligt lækker!

Helle, vi sad meget tæt og med meget lidt plads, men maden var god :)