tirsdag den 1. april 2014

Pølsehorn med broccoli (LCHF)

De her pølsehorn måtte jeg bare prøve, også selvom jeg faktisk ikke bryder mig særligt meget om pølser. Løgimoses og Hanegals pølser er dog helt ok. Pølsehorn er lidt af en kaloriebombe med fede pølser og hvidt brød. Denne version er lidt sundere, da dejen primært består af grønt, nødder og æg. Dejen er giftig-grøn og ligner noget der er kommet ud af Shrek, haha :) Den er meget flydende, som tyk grød og er derfor ikke så nem at arbejde med, men jeg fandt til sidst en teknik.
Opskriften fandt jeg hos Maria.
De smager ok. De smager ikke så meget af kål, men de dufter meget af kål. Lidt kethup klæder dem bestemt. Jeg vil til enhver tid hellere have en rugbrødsmad, men de smager nu ikke dårligt. Kombinationen af kål og pølser er nok bare ikke lige mig :)


LCHF-Pølsehorn med broccoli (6-7 stk.)
1 broccoli
2 æg
2 æggehvider
50 g. mandelmel
3 spsk. Husk
1 tsk. chiafrø
½ tsk. salt

Del blomkålen i små buketter og kasser stokken.
Kog blomkålen til den er meget mør- kog den lidt længere end du normalt ville gøre.
Kom den kogte blomkål i en blender og blend til en tyk mos. Sørg for alt er blendet.
Bland alle ingredienserne godt sammen til en tyk mos. Lad den stå og trække 5 min. så Husk'en kan suge lidt væske og dejen tykner.
Del pølserne i den ønskede størrelse- jeg fik 3 stykker ud af 1 pølse.
Så kommer det svære med at fore pølsehornene. Det kan gøres med våde hænder, hvor dejen formes omkring pølsen.
Jeg valgte, at smøre lidt dej i den ønskede længde med en bageplade med bagepapir. Så lagde jeg pølser oveni, smurte lidt mere dej over og foldede den bløde dej omkring pølsen. Det virkede ret fint.
Bag pølsehornene ved 170 grader i ca. 50 min. De bliver ret hurtigt mørke i kanterne, men det gør ikke noget, bare du holder øje med dem.

2 kommentarer:

Christina (Gem et lille smil) sagde ...

Den opskrift vil jeg da også prøve. Jeg er vild med, at du sammenligner dejen med noget der er kommet ud af Shrek ... ;-)

MissMuffin sagde ...

Christina, gør det. Er sikker på at blomkål også vil være fint heri. Jamen, det ligner det nu :)