tirsdag den 16. oktober 2012

Nemt kernerugbrød

 De gange jeg har forsøgt mig med rugbrød har det ikke været nogen succes, for man har nærmere kunne bruge dem som rundboldbat, end til at spise! Alligevel blev jeg lokket af denne opskrift, der lovede succes. Og det blev faktisk et ganske godt, hjemmebagt rugbrød!
Jeg kunne godt tænke mig lidt mere saftighed og lidt større skiver, men det er der nok råd for. Jeg skal hvertfald ud og lede efter en lidt højere form. 
Selv Kristian synes det er rigtig godt, så det er store sager. Dog skal det altså have lidt mere salt næste gang. Ja, og ingen birkes, for de er jo over alt:)
Kruska er en blanding af hvede, rug, byg og havre. Kan du ikke få det, så brug knækkede rug- eller hvedekerner.

Nemt Kernerugbrød
20 g. gær
5 dl. kærnemælk
2 dl. kogende vand
1 spsk. maltsirup
1 tsk. salt (nok nærmere 1 spsk.)
2 dl. kruska
1 dl. solsikkekerner
1 dl. hørfrø
½ dl. sesamfrø
2 dl. rugmel
4½ dl. hvedemel
evt. blå birkes

Bland mælk og kærnemælk. Det skal være lunt, men ikke alt for vamt.
Rør gæren ud heri.
Tilsæt maltsirup, salt, kruska, solsikkekerner, hørfrø, sesamfrø og rugmel. Rør det godt sammen.
Rør hvedemelet i lidt af gangen til en jævn og tyk grød.
Lad den hæve lunt og tildækket 1 times tid.
Smør en 1½ liters form med lidt smør eller olie. Drys birkes på siderne hvis det ønskes.
Fordel dejen heri og glat overfladen med en palet fugtet med lidt vand. Drys evt. med birkes.
Lad brødet hæve lunt og tildækket yderligere 1½ time.
Bag brødet i 1 time og 20 min. ved 180 grader.
Vip brødet ud af formen og lad det køle af på en bagerist før det skæres.

Der er kommet klager om bloggen. Fra inderkredsen. Om hvorfor jeg aldrig viser brødet skåret igennem, så man kan se resultatet. Det kalder jeg manglende fantasi:)
Eller, det er nu nok ikke kun fordi, at jeg forventer, at folk har en særligt god fantasi, men nærmere fordi jeg er en lidt doven blogger.
Jeg tager alle mine billeder inde i stuen på spisebordet, for lyset i køkkenet er elendigt. Og så gider jeg bare ikke alle de krummer i stuen!
Det her brød gav en milliard birkes overalt. Så nu skylder I mig en støvsugning- I ved selv hvem I er :)

Ingen kommentarer: