søndag den 2. oktober 2011

Dirch

Kristian havde gennem arbejdet fået gratis biografbiletter, så i eftermiddags tog vi os endeligt sammen og tog ind for at se "Dirch".
Jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal synes om filmen.
På den ene side er jeg rigtig begejstret, men på den anden side er jeg nok også lidt lunken.
Problemet er nok lidt, at man hele tiden skal huske, at det skal forestille at være Dirch Passer, for selvom Nicolaj Lie Kaas spiller rollen super godt, så ser han jo ikke lige ude som man husker Dirch Passer.
Nu døde Dirch Passer jo før jeg overhovedet blev født, så jeg er kun vokset op med hans film og ikke andet. Derfor havde jeg også en lille smule svært ved at finde rundt i de andre roller, for jeg vidste fx. ikke hvem Kjeld Petersen var og hvilken enorm betydning han havde for Dirch Passer.
Når det er sagt, så er det en rigtig god film. Det er en helt anden side af Dirch Passer, end den muntre udgave man kender fra filmene; en mand, der var elsket og beundret af alle andre end sig selv og som levede for skuespillet, der fik store konsekvenser for kærligheden, karrieren, venskabet og helbredet.
Jeg er ret vild med Nikolaj Lie Kaas og jeg kunne bestemt heller ikke forestille mig andre end ham til den rolle. Det må ha været en rigtig svær rolle at spille.
Uanset hvad, så er det helt sikkert en film, som man skal se! Skuespillerne er dygtige, filmen er rigtig flot, teaterscenerne formår virkeligt at skildre stemningen og der er flere virkeligt rørende scener- ja, jeg måtte godt nok kæmpe for ikke at klemme en tåre et par gange undervejs:)
Selvom Dirch Passer kan betegnes som en legende inden for den danske filmbranche, så skildre filmen også skyggesiden; ensomheden.

6 kommentarer:

Kristine (CookieCrumble) sagde ...

ååååh, jeg glæder mig sindsygt til og komme ind og se den - forhåbentlig snart :)

MissMuffin sagde ...

Kristine, selvom den på en måde er lidt underlig, så kan jeg godt anbefale den- den er en af dem, man bare skal se:)

Sofie sagde ...

Jeg må indrømme, at jeg har det på præcis samme måde som dig, jeg kendte heller ikke Kjeld Petersens om Dirchs forhold og det kan derfor være lidt svært at forholde sig til det. Jeg vil så sige, at jeg synes at Nikolaj Lie Kaas' mimik lignede Dirchs uhyggelig meget i øjeblikke.
Jeg synes også at filmen var klippet meget mærkeligt, alt for hurtige sceneskift, det virkede rodet på mig. Jeg er nok mere lunken end begejstret...
Ellers tak for en hyggelig blog :)
Hilsen en tidligere Aalborg-pige, der ofte savner det nordlige DK

MissMuffin sagde ...

Sofie, jeg tror nemlig også, at det betød meget for oplevelsen af filmen, for jeg kunne ikke se hvem Kjeld skulle forestille..
Jeg synes, at Nicolaj Lie Kaas gjorde det fantastisk godt, men du har måske ret i, at der var en lidt mærkelig klipning i filmen. Det synes jeg altid bare at der er i danske film!
Jeg er stadig mest begejstret, men den er bestemt ikke perfekt:)
Hyggeligt med besøg fra en gammel Aalborg-pige:)

Camilla sagde ...

Se, jeg troede jo egentlig mest, at jeg havde svært ved at følge med i hvem der var hvem, fordi der var ca. 20 grædende babyer i biografen da jeg var inde at se den... og det at den var dansk og ikke havde undertekster blev ikke bedre med de grædende poder - men jeg kan jo høre, at det ikke kun var mig der havde lidt svært ved de andre personer ;o)

Jeg ser meget sjældent danske film, men syntes den var okay... ikke verdens bedste film, men heller ikke den værste

MissMuffin sagde ...

Camilla, det var ikke kun babyernes skyld:)
Måske har jeg heller ikke så god en forestillingsevne, men det var lidt svært at sku forestille undervejs.
Jeg ser aldrig andre danske film en de goe gamle ved sjælden lejlighed, men jeg synes nu, at denne her var okay.
Den har da hvertfald ændret mit syn på Dirch Passer..