lørdag den 25. februar 2012

Chokoladecupcakes med brombærmarmelade

Torsdag aften skulle jeg være sammen med den gamle gruppe til en omgang Bezzerwizzer, så jeg greb straks chancen for at bage kage. Efter lidt snak frem og tilbage kunne jeg høre, at flertallet stemte for noget med chokolade og sådan blev det.
I sidste uges AltForDamerne var det et bage-tillæg med, hvor jeg havde kigget lidt på de her cupcakes. Jeg havde nemlig et lækkert glas brombærmarmelade i skabet, det lige kunne bruges dertil.
Nu hvor jeg ikke lige havde friske brombær til at pynte med valgte jeg at indfarve noget marcipan med lilla pastafarve og udstikke nogle fine små blomster.
Den kage-glade gruppe var meget begejstret for kagerne, selvom vi nok kunne blive enige om, at det var nogle små, søde bomber- sån er det, når der er frosting ovenpå!
Brombærmarmeladen gav lidt syrlighed og saftighed til kagerne, så det er ikke sidste gang der kommer marmelade i mine cupcakes:)
Jeg valgte at erstatte halvdelen af kakaoen i frostingen med finthakket, mørk chokolade og det virkede fint- bar husk at hak det rigtig fint, så det ikke sidder fast i tyllen:)
Her kommer opskriften så:

Chokoladecupcakes med brombærmarmelade (12 stk.)
125 g. smør
100 g. grofthakket, mørk chokolade
300 g. brombærmarmelade
150 g. rørsukker
2 æg
150 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver

Frosting:
100 g. blødt smør
150 g. flormelis
25 g. kakao
25 g. finthakket, mørk chokolade
4-5 spsk. vand

Smelt smørret i en lille gryde.
Når det er næsten helt smeltet røres chokoladen i og gryden tages af varmen. Rør, til chokoladen er smeltet helt sammen med smørret og lad det køle lidt af.
Pisk chokolade-blandingen sammen med brombærmarmelade, sukker og æg.
Bland mel og bagepulver og pisk det i dejen. Pisk kun til, at dejen netop er ensartet.
Fordel 12 muffinsforme i en muffinplade og fordel dejen heri.
Bag dem ved 180 grader i ca. 25 min.
Lad dem køle lidt af i pladen inden de tages op og afkøles helt på en rist, inden de kan pyntes.
Til frostingen piskes smørret blødt.
Tilsæt flormelis, kakao, chokolade og vandet lidt af gangen.
Pisk til alt er godt blandet og frostingen er luftig.
Fyldt den i en sprøjtepose med stjernetylle og fordel den over de helt afkølede cupcakes.
Pynt med lige hvad du har lyst til, fx. friske brombær, krymmel eller marcipanblomster.

11 kommentarer:

Spisekammeret sagde ...

De ser super gode ud. Kan man evt. tilsløre brombærmarmeladen til frostingen i stedet, eller ændrer det for meget i dej opskriften?
Mvh Ulrik

ByFonna sagde ...

Lækre sager - Jeg har også fået det skønne hæfte (var nemlig med mit BoligLiv:-))
Lagt ud med hindbærsnitter m kokos og så de samme cupcakes -endda akkurat samme marmelade;-)
Læææækkert læææækkert må man sige :-)

Louise sagde ...

Mums siger jeg bare, de ser da bare så lækre ud. ha en dejlig weekend.

MissMuffin sagde ...

Ulrik, det tør jeg ikke sige noget om... Brombærmarmeladen udgør jo sån set størstedelen af "væden" i kagedejen, så fjerner du den skal den erstattes med noget andet.

ByFonna, hindbærsnitterne så også virkeligt gode ud!
Sjovt du lige faldt for de samme cupcakes, men de er også lækre:)

Louise, det var de også.
God weekend:)

Camilla sagde ...

Mums - de ser godt nok lækre ud! Ih, altså - nu får jeg jo lyst til at bage cupcakes! Men det har jeg ikke tid til, for den står på arbejdsweekend i huset :o(

Bitten sagde ...

Uhj, de er flotte! Og er sikker på, at de også er virkelig velsmagende.

Greta sagde ...

Det ser lækkert ud:) Tak for opskriften.

Kristine (CookieCrumble) sagde ...

smukke lilla farver, og hvor ser de lækre ud. Uuhm. Jeg tror da lige jeg skal afprøve det der med marmelade i muffins/cupcakes. Det lyder lækkert :)

MissMuffin sagde ...

Camilla, de blev rigtigt gode:) Sikke i knokler med det hus!

Taak Bitten:) jeg glæder mig til dit kagebord:)

Greta, velbekomme:)

Velkommen hjem Skibums:)
Gør lige det, i den her opskrift er det hvertfald en succes:)

Piskeriset sagde ...

Nuij! De ser stærkt vanedannende ud... :-)

MissMuffin sagde ...

Piskeris, man kan godt få trang til en lille kage i hvertfald:)