mandag den 10. august 2009

Kogebogs-ønsker:)

Åh ha, man kommer forbi mange forbudte sider når man sidder og keder sig.
Jeg har forbudt mig selv at kigge mere tøj og makeup, for der er kommet en del i skabene den sidste tid.
Så er jeg desværre kommet i tanke om at jeg synes det er ved at være alt for lang tid siden jeg sidst har fået en kogebog!
Og der er altså en del på ønskelisten:)
Men økonomien er nu heller ikke til kogebogs-shopping, så jeg må holde mig i skindet:) Det er Kristian nok også godt tilfreds med, for samlingen fylder efterhånden godt herhjemme...

Denne her står øverst på ønskelisten, men er desværre udsolgt fra forlaget- hvertfald den danske version, så den gør jeg mig ingen større forhåbninger om at finde.

Hvad er din ynglings-kogebog?

Lige nu er min favoritter i samlingen vidst "Lun på brød og Varm på boller" og "Tænd på tærter og tryl med tilbehør" af Rikke Holm m.fl. Super gode bøger!

10 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Uha... det var jo ikke pænt at lave sådan et indlæg... de ser altså spændende ud, de kogebøger :-)

Ligesom dig har jeg også en god samling kogebøger, og pt. har jeg ikke planer om at anskaffe mig flere, før jeg er kommet lidt 'i bund' mht. at afprøve opskrifter fra de bøger, jeg allerede har.

MEN! Når det så er sagt, så kunne jeg f.eks. godt tænke mig 'Byens bedste kager', som jeg pt. har lånt af min svigermor. Jeg vil også gerne have en kogebog om japansk madlavning (kan ikke lige komme i tanke om titlen), 'Vegetarisk vellyst' samt en god kogebog om fiskeretter (ved ikke, hvad det skulle være endnu).

Hm... yndlingskogebog... den var værre, for jeg kommer godt omkring i bøgerne for tiden... Det er nok 'Suveræne salater og brillante buffeter' + efterfølgeren - samt 'Varm på brød og lun på boller', hvis vi taler om bagebøger :-)

Vibeke sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Vibeke sagde ...

Vibeke sagde ...
Jeg har så mange kogebøger, at man skulle tro det var løgn, jeg bruger dem sjældent, men de skal være der!
Jeg er ikke den glade bager, jeg kan godt bage, men er ikke så vild med det, jeg spiser sjældent kager, og hvis jeg skal bage, så bliver opskrifterne fulgt, - stort set:)
Hvis jeg skal vælge en bog som man kan sige er en ynglingskogebog, så må det vist blive "Den store bog om Middelhavskøkkenet" der er så mange gode billeder:)
Knus
Vibeke

MissMuffin sagde ...

Undskyld Piskeris, det var ikke for at friste:)
Jeg bruger de fleste af mine sån rimeligt flittigt- men altså, synes heller ikke min samling er så stor, for Jamie Oliver kogebøgerne er jo egentligt Kristians:)

Jeg vil også gerne have en god kogebog med fisk, for jeg synes det svært at finde på.
Kagebøger elsker jeg, der kan jeg simpelthen ikke få nok:)
Veninderne driller mig med jeg burde få tatoveret en lille muffin et eller andet sted:)
Knus

Vibeke, jeg kan også bedst lide kogebøger med gode billeder:)
Jeg bruger gerne mine kogebøger og tror efterhånden også jeg har prøvet noget fra hver af dem..
Jeg bager også mest hvis jeg skal hjem til min mor, for der ryger brød og kager på rekordtid:)
Knus

Deborah sagde ...

Du er nemlig - tarvelig :) Som om jeg ikke har rigeligt med kogebøger! Jo i den grad. Reolen kan ikke rumme mere, og jeg er også på "rationering" - jeg elsker også Nigella og har både "Nigella Bites" og "Nigella Summer", men på originalsproget. Det kan jeg bedst lide og har ingen problemer med at forstå. Yndlingskogbog - Det er dælme svært, for jeg har mange dejlige, men min første rigtige som er Gyldendals Store Kogebog, må vist være et godt bud, men det er nok mere nostalgien i det. Den er fra 1980!!!

MissMuffin sagde ...

Undskyld, jeg skal huske alle jer svage sjæle næste gang:)
Jeg er mest til danske bøger, for jeg er faktisk ikke særligt god til engelsk og har svært ved at koncentrere mig om at læse det, så jeg havde håbet det var til at skaffe en på dansk...
Der er sikkert mange sjove opskrifter i sån en gammel bog, men er også sikker på meget af det ikke vil være noget jeg ville spise:)

Eva Nynne sagde ...

Åh jeg elsker kogebøger. Min mand synes det er skørt - og "nu skal jeg da ikke have flere". Men jeg kan nu blive ved :-) Dog skal de være danske, da jeg har det på samme måde som dig.

:-) Eva

MissMuffin sagde ...

Eva, der er så mange ting som mænd ikke forstår:)
Jeg tror snart jeg fortjener en ny kogebog, så nu skal jeg bar li bestemme mig for hvilken en det skal være.)

Hanne K's verden sagde ...

Jeg er da håbløs bagud med at læse din blog... pga arbejde, som jo desværre kommer i første række;)
Jeg er også vild med kogebøger og opskrifter i det hele taget. Jeg har en dobbelt reol, som er fyldt med kogebøger, mapper med udklip fra diverse blade, madmagasiner osv...

Jeg elsker min kogebog fra Brøndums Hotel i Skagen - fordi den er smuk, fyldt med skønne billeder og fantastiske opskrifter.

Men min yndlings er ubetinget Mit Thaikøkken af Hanne Holm (kommer sikkert ikke bag på dig;) )

Jamie Olivers er også dejlige at blade i... og og og... ;)

Men som dig vil jeg også have dem på dansk. Mest pga målene - fatter ikke, hvad oz er og lignende udtryk;)

MissMuffin sagde ...

Det så iorden Hanne, du er tilgivet:)

Det kommer bestemt ikke bag på mig at det var en Thai-kogebog nej:) Jeg overvejer også selv at investere i en..

Jeg forstår heller ikke de der mål og så dukker der tit mærkelig ting om som mel med indbygget hævemiddel og sån noget...