søndag den 23. august 2009

Planer er der nok af..

Ah, solskin og næsten ingen vind fra morgenstunden.
Lad det blive ved sådan!
Når Kristian står op kører vi i kolonihaven og får terassen færdig. Der skal graves ud til bede og da de nye naboer er ved at omlægge deres enorme blomsterhave, til en lidt mere moderat en af slagsen, jamen så har jeg fået lov til at komme med skovl og spand og tage det jeg vil.
Vi havde egentligt aftalt at vi ikke ville have en frygteligt massse blomster, men jeg synes nu alligevel, at der skal blomster oppe omkring terassen, for at give lidt hygge. Resten må gerne være græsplæne for min skyld, for det er altså nemmere at holde.
De krydderurter jeg har i krukker nu, skal også have deres eget lille bed, så der bliver vidst en masse graveri idag.
I de ledige krukker tror jeg, at jeg vil plante lidt lyng for at give lidt farve her i sensommeren..
Butikkerne er også begyndt at sælge store kasser med blomsterløg, så sån en skal der også plantes, så der kommer lidt op når vi begynder at komme derude til foråret igen.
Planer er der nok af:)

PS: Jeg så at Jem&Fix i denne uge har sommerfuglebuske til kun 35 kr- der overvejes om vores den lilla skal have selskab af endnu en i fx. sart lyserød:)

12 kommentarer:

Madame sagde ...

Dine planer lyder rigtig dejlige, MissMuffin - og du er heldig at have fået lov til at tage af naboens planter!
Ha' en dejlig dag i kolonihaven, vejret er da helt perfekt :-)

MissMuffin sagde ...

Ja, det er nemlig rigtig dejligt Madame, for blomster kan jo godt være en dyr fornøjelse!
Tak og du må ha en dejlig søndag Madame:)

Pernille på 1. sagde ...

Ja der er da masser af muligheder i jeres koloni, jeg ville nu have lidt blomster til at plukke ind af, det lød da billigt for sådan en busk !
kNUS

MissMuffin sagde ...

Vi har 519 kvm grund, så der er masser af plads til at udfolde sig på:)
Ja, jeg synes også det er dejligt at kunne tage en buket med hjem, så det skal der arbejdes fremad mod..
God søndag:)

Anette sagde ...

Rigtig god dag i kolonihaven. Det er hyggeligt at have blomster i haven - skønt du får nogle ved naboen. God dag til jer.

MissMuffin sagde ...

Tak Anette- jeg håber i får en lidt mere rolig dag idag:)

Annette sagde ...

Jeg glæder mig meget til at se billeder af det færdige resultat, husk nu der skal også være tid til at nyde det ☺
Hav en dejlig søndag.

MissMuffin sagde ...

Annette, det har vi nærmest ikke tid til:) Sæsonen er jo snart slut..
Der vil selvf. komme billeder på at det færdige resultat, hvis vi når det idag:)

Karin Grøn sagde ...

Hej med dig. Jeg kan se, du har mange planer og det er gode ting du har gang i. Jeg vil som halvt uddannet gartner og gammel haveejer lige så en pæl gennem en myte- en græsplæne er IKKE nem at holde. Bede er langt lettere efter et par år. En græsplæne skal- hvis den skal være i orden- renses og luftes med maskine eller plænerive 2 gange om året, den skal klippes 2 gange om ugen fra starten af maj til midten af oktober med de temperaturer vi har nu om dage.
Staudebede, skal rense i foråret, så alle de blomsterløg man kan få proppet i, kan komme op og give farve og glæde og buketter. Så kan man plante stauder rundt om, for så forsvinder bladene og omsættes og man skal ikke fjerne noget og staudebedet skal renses ca 3- 4 gange på en sommer. Hvis man planter tæt nok, så lukker de efter 3- 4 år og ca 1 gang om ugen kan man gå en tur med en kultivator og løsne jorden og dermed fjerne frøukrudt på de enkelte steder, der er bar jord.
God arbejdslyst

frk. Bibo sagde ...

Sommerfuglebuske er simpelt hen så skønne. Og det er da skønt hvis vejret fortsætter som det starter - så står den på terrasse-slapperas i dag hér hos Bibo. God søndag. ;)

Karin Grøn sagde ...

Hov forresten - en ide til de sommerfuglebuske. I år har jeg sat en i en krukke og på den måde har jeg ind imellem sommerfugle siddende på hænderne! Du kan på den måde sætte farve på haven,hvor du vil have det og sommerfuglebusken tåler ikke så godt alt for meget kule og der skal ikke mange dage til med 20 gr froste før de dør. Krukken kan bare graves ned i jorden og stå lidt beskyttet.

MissMuffin sagde ...

Karin, tak for de mange råd. Jeh har ingen intentioner om at skulle have en perfekt græsplæne og jeg synes nu selv at det er nemmere at klippe 519 kvm græs 1 gang om ugen end at kravle rundt mellem bedene og luge ukrudt:)
Og der skal jo være masser af plads til vikingespil og stangtennis:)

frk.Bibo: jeg håber du har haft en dejlig dag i solen:)
Jeg elsker også sommerfuglebuskene og alle de smukke sommergugle de har med sig:)