onsdag den 6. januar 2010

Filoneboller med spelt..

Trods alle sne-problemerne igår fik jeg bagt de boller, som jeg havde rørt en dej til dagen før. Opskriften er fra BoligLiv, men de blev bestemt ikke så gode som havrebollerne jeg bagte sidst. De blev meget sprøde i skorpen og ellers lidt kedelige, så jeg tror at de skal spises hurtigt for ikke at blive trælse. Men med 2 meter høj møgunge i huset, der hsr en god appetit, så ryger de nok hurtigt til hans morgenmad og madpakke:)
Jeg tror dejen med fordel kan laves lidt mere våd, for det var ligesom den var blevet lidt for tør og trist, så spar evt. en del på melet.
Speltflager kan bla. købes i Kvickly og andre steder der forhandler Urtekram. Ellers kan de også skiftes ud med alm. havregryn vil jeg tro, eller 5-kornsgryn(er på tilbud i Netto denne uge:)).

Filoneboller med spelt(8-10 stk)
5 dl vand
15 g gær
2 tsk groft salt
1 spsk mørk sirup
100 g speltflager
225 g durrummel
ca. 300 g hvedemel(gerne tipo 00)

Hæld vandet i en skål og rør gæret ud heri.
Tilsæt salt, sirup og speltflager.
Rør derefter durrummelet i og så hvedemelet lidt af gangen.
Ælt dejen til den er sammenhængende og ret klistret.
Dæk skålen til med husholdningsfilm og lad den hæve natten over i køleskabet.
Tag dejen ud og del den i 8-10 stykker, som formes til aflange boller- vrid dem forsigtigt i hver ende, så kommer de til at ligne gifler.
Læg bollerne på en varm bageplade med bagepapir og pensl dem med vand.
Bag bollerne ved 225 grader i 15-20 min.

2 kommentarer:

Hanne K's verden sagde ...

De ser ellers gode ud. Man bliver sådan lidt ærgerligt, når bagværk ikke lever op til forventningerne. Godt, at du har en levende kværn at køre bollerne igennem disse dage ;o)

MissMuffin sagde ...

Ja, for de lød så gode. I Salling sælger de meget Filonebrød og det er så lækkert, så jeg håbede det her kunne være med..
Sebastian spiser dem heldigvis gerne, så helt galt er det ikke:)