torsdag den 21. januar 2010

De 14 hunderacer...

Baah... Jeg er ikke særligt imponeret over regeringens "Hunde-udvalg"..
Udfaldet synes jeg vidner om, at de mennesker, der sidder i det her udvalg ikke ved særligt meget om hunde.
Mange af racerne er temmeligt sjældne og 2 af dem er i forvejen ulovlige! Hvad er det helt præcist de har lavet i al den tid?


Disse hunderacer kan blive omfattet af et forbud i Danmark:

 • Pitbull terrier(ulovlig)´
 • Fila brasileiro
 • Dogo argentino
 • Amerikansk staffordshire terrier
 • Tosa inu(ulovlig)
 • Boerboel
 • Kangal
 • Centralasiatisk ovtcharka
 • Kaukasisk ovtcharka
 • Sydrussisk ovtcharka
 • Tornjak( 1 reg. eksemplar i DK)
 • Sarplaninac
 • Staffordshire bull terrier
 • Amerikansk bulldog

Hvis disse hunderacer er ulovlige, så forstår jeg ikke hvorfor mastiffen, bullterriern og rottweileren ikke er på listen? Det er sån set rent til grin, de her mennesker kan sikkert ikke kende forskel på en puddelhund og en cocker spaniel.

Jeg hører til dem, der mener, at det ikke kun er hunden der er noget galt med, men hovedsageligt ejeren. Mange hunderacer kræver erfarne og seriøse hundeejere, hvilket de sjældent får. Der findes utroligt mange dårlige hundeejere og lige så mange dårlige opdrættere, som ikke tager et ansvar, men kun tænker på pengene. De seriøse opdrættere gennem DKK får deres arbejde med seriøs avl spoleret og istedet vil markedet for blandingshunde eksplodere. Antager man, at nogle af disse racer er genetisk programmeret til at være aggressive, hvad sker der så ikke, når de blandes med hinanden, af mennesker der tydeligtvis ikke ved noget om nogenting?

En anden ting er, at jeg ikke kan se hvordan dette skal overholdes. Politiet har da bestemt ikke ressourcer til at tjekke, om hundeejerne får deres hunde neutraliseret, om racen er lovlig osv.... Jeg tror på, at uddannelse og seriøs avl inden for DKK er vejen frem og det er ikke kun, når det gælder de store hunde. Mange mennesker ved slet ikke hvad det indebærer at have en hund og det er altid hunden, der er taberen...

15 kommentarer:

Heidi Meldgaard sagde ...

Helt enig. Jeg er en af dem som havde tænkt mig grundigt om(ca 6-7 år) har lige bestilt en staffordshire bull terrier. været ude og besøge opdrættere. fundet det helt rigtige sted.

Men helt ærligt, så syntes jeg en hund med mundkurv udstiller mig som en freak, som har en aggresiv hund. Hvad ville forældrene til min søns klassekamerater ikke sige når jeg slæbte min hund med op til skolen med mundkurv på.

Hvis lovforslaget bliver en realitet, skal jeg have en anden hunderace. For sinalgværdien i at have en hund med munkurv er bare ikke fed.

har for øvrigt læst herinde i et lille års tid. Tak for hyggelige timer.

heidi

MissMuffin sagde ...

Heidi, jeg er enig. Frygt avler frygt og en hund med mundkurv vil skræmme de fleste.
Jeg synes det er latterligt!
Jeg kan godt li de fleste af disse racer og ved også at det ikke er en hund for mit temperament, men hvor er det sørgeligt hvis de her smukke hunde skal forsvinde ud af Danmark..

Madame sagde ...

Jeg er 100 procent enig med dig! Det er hundeejerne og opdrætterne, der er noget galt med. Og hvordan skulle man tjekke, om forbudet bliver ført ud i livet.

Jeg hørte om det i går på P4, hvor der heldigvis kom et par fornuftige mennesker til orde, der sagde det, du også skriver.

MissMuffin sagde ...

Madame, det er desværre hundene det går ud over. Skulle det her blive effektiviseret vil dårlige opdrættere og useriøse hundejere bar kaste sig over de racer, som forbudet af en aller anden grund har valgt fra. Så bliver det rottweileren, schæferen og mastiffen, som de forkerte mennesker køber og ødekægger...

Maria sagde ...

Jeg er fuldstændig enig med dig.
Vi har selv den mest dejlige, kærlige og glade staffordshire bull terrier. Som i øvrigt er en meget annerkendet familiehund i England.

Vh Maria

Irene E. Jensen sagde ...

Altså grunden til at pitt og tosa er på igen, er jo at denne lov, hvis den bliver vedtaget, ERSTATTER den gamle. Dsv. hvis de ikke stod på listen, ville de så blive lovlige.
Dog er det forkert når de i nyhederne siger, der er 14 der risikerer forbud - der er 12 der risikerer forbud og 2 der allerede har og bliver ved at have. :)

Er også imod det, men kan godt se at noget skal gøres.
Men hey! Der dør flere folk i trafikken - skal vi så ikke bare forbyde bilerne? Så er vi ude over de problemer... :s Sikke en fornuft de er udstyret med...eller noget..

ida sagde ...

Ved godt min kommentar ikke hører ind under her..
Men jeg har tagget dig i en blogleg.
Se den på min blog:
http://by-idar.blogspot.com/

- ida r

MissMuffin sagde ...

Maria, jeg kunne nok ikke selv finde på at få en amstaff, for der er sørme meget dårlig avl inden for den race. Men de kan være utroligt smukke!

Raenne, den har jeg godt fanget:) Det er bar mere måden det bliver fremlagt på- der oplyses ikke at de 2 racer er ulovlige i forvejen- jeg tvivler på ret mange mennesker ved det...


Ida, den skader vidst ikke nogte:p Jeg tager gerne imod et tag, tak fordi du gjorde mig opmærksom på det, for havde ikke li set det var mig nu hvor du bruger mit rigtige navn:)

Nete sagde ...

Årh altså, nåede kun et godt stykke ned i din gennemgang af racerne, før jeg rystede på hovedet... Har netop (igen) i dag mødt en amstaff på tur med min lille pinscherhvalp, og de to legede SÅ godt... 30kg og en del muskler til forskel!
Jeg tjekker altid ejeren ud, inden min vapse får lov at hilse... og selvom jeg bor i et af de mere skumle kbh'ske kvarterer, har jeg endnu kun mødt vidunderlige muskelhunde - for de ER jo netop dejlige hunde - problemet sidder på den anden ende af snoren, ik??

Det ÉR jo ik som sådan hunden, man (politikerne) skal hælde ud (og glæder mig i øvrigt til at se, hvorn' de vil holde øje med polske smuglerskravl m.m.).

I sommer var der et eller andet indslag i regionaltv om et "hundekørekort", som nogle unger i Midtjylland havde mulighed for at ta', ideen er måske utopi, men måske man ku' gribe det an den vej ad??!!

<3 Nete

MissMuffin sagde ...

Nete, pinschere er simpelthen så søde!!!
Jeg vil oss sige, at jeg holder mest øje med ejeren. Nu kan Emma ikke li andre hunde, men da jeg passede Anton snakkede han tit med andre hunde, også de "farlige". Det var da helt sikkert ejeren der først blev tjekket ud og vi gik langt ude om de unge mænd med store hunde.

Jeg synes at alle burde tage et "hunde-kørekort" om de skal have en amstaff eller en puddelhund. Mange kunne trænge til det. Og så må jeg indrømme, at selvom Emma ikke er med papirer, så går jeg ind for ren stamtavler på alle hunde. Det vil sortere de dårlige opdrættere fra og skabe bedre hunde(hvis det kunne lykkedes!)

Tina S. sagde ...

Ja schæferhunden burde faktisk også stå på.. Ikke en velegnet familiehund!

MissMuffin sagde ...

Turna, der er jeg ikke helt enig. En schæferhund er bar som de andre racer en hund der kræver en fast leder og ikke en uerfarent ungt menneske med dumme ideer. Vi har haft schæfer i mit barndomshjem og det var en dejlig hund, men min mor ved også hvad det kræver... Jeg er sikker på en amstaff og en bulldog også kan være rigtig dejlige familiehunde, men det er desværre tit de forkerte mennesker der anskaffer sig sån en hund...

Anonym sagde ...

Til din orientering så er Rottweileren ikke en kamphund, men oprindelig en hyrdehund, og betragtes som en brugshund på ligefod med schæffer m.fl.
Jeg kan godt forstå dig, udfra hvad man høre og læser, det virker jo mere voldsomt hvis en Rottweiler har bidt, end hvis det er en pudel og lign. små hunde, som i hverdagen nok er dem der bider oftest. Men de har ikke den samme nyheds interesse. Nu er det altid sådan at med nye love, er der altid nogen som rammes utilsigtede, men jeg mener stadig det er en ok lov da der desværre er så mange der ikke har forstand eller ved hvad det drejer sig om, når man anskaffer sig en hund, i den kaliber. Har selv en Rottweiler der er det kærste i verden, men jeg ved også godt at der skal en fast hånd til (ikke vold)for at han ikke skal overtage styringen i familien.

Anonym sagde ...

Jeg er eing med turna..
hvis disse hunderacer skal forbydes, hvilket er dybt åndsvagt da disse hunderacer er meget søde og kærlige hunde! så skal schæferen også! jeg har endnu ikke mødt en schæfer der ikke har været bisk og aggresiv! jeg har selv haft hunde der er blevet overfaldet af schæfere, og de scæfere jeg har mødt og kendt har angrebet og været aggresive og er blevet aflivet! og det er som regel ældre mennesker der anskaffer sig schæfere og ikke unge mennesker!

Raenne sagde ...

Så har du ikke mødt vores, men du skal være velkommen.