søndag den 31. juli 2011

1812

Den 17. august 2011 lancerer Dyrenes Beskyttelse en vagtcentral for nødstedte dyr.
Hvis du har kendskab til et dyr i nød, så ring 1812.
Her vil du komme i kontakt med en ansat fra Dyrenes Beskyttelse, der vil vurderer, hvordan dyret bedst muligt hjælpes.
Nogle sager er det bedst, at det er kredsformanden der kommer ud, andre gange vil det måske være bedst, at der kommer en dyreambulance.
Kender du til en landmand, der ikke passer sine dyr godt nok, ser vildkatten i kvarteret noget syg ud eller er du kørt på et dyr, så kan du ringe til Dyrenes Beskyttelse og få deres hjælp.
Centralen yder også råd og vejledning om pasning og pleje af dit kæledyr, men har din kat ondt i maven eller din hund fået lopper, så skal du stadig søge dyrlæge.

Selv har jeg flere gange brugt Dyrenes Beskyttelse.
En gang fandt jeg på en morgentur en due, som sad fast i noget snor inde i et gammelt vandtårn her i Nørresundby.
Der kom både beredsskabscenteret og en dyreambulance efter jeg ringede kl. 6 en søndag morgen:)
Jeg har også anmeldt en nabo for dyremishandling af hans hund, som efter et besøg af kredsformanden blev aflivet. Den stakkels hund havde så mange smerter pga. en hoftesygdom, at den ikke kunne holde sig oprejst nogle gange, men manden kunne nok ikke rigtig få sig til at aflive den og til sidst kunne jeg ikke holde ud at se på det.
Manden hilser ikke på mig mere, for han ku nok godt regne ud at jeg havde "sladret", men det må jeg jo så ta med:)

5 kommentarer:

Line sagde ...

Det er et godt koncept! Helt sikkert noget som jeg vil anvende hvis jeg ser dyr i nød og/eller som ikke bliver behandlet ordentligt...
Havde jeg rigeligt med penge støttede jeg også dyrenes beskyttelse med penge, men det er ikke muligt lige nu ;)

MissMuffin sagde ...

Line, jeg synes også det er et godt koncept, for hvis man ike lige har Falcks Dyreambulance inkodet på sin telefon, så er det simpelthen en jungle at finde det rigtige nummer!
Nu er det meget nemmere!
Jeg har støttet med 300 kr. årligt (medlemskab) lige siden jeg var 18, så det bliver jeg nok ved med, for det kan godt gå på SU..

Line sagde ...

Ja, det er lidt af en jungle.. Jeg håber også på, at jeg kan skrabe penge sammen til at støtte Dyrenes Beskyttelse, men det kommer an på hvad jeg får i SU og uddannelses bidrag for der er jo også udgifter der skal passes ;)

MissMuffin sagde ...

Det er nemlig en jungle, for der er så meget man gerne vil støtte, men vores ressourcer er trods alt begrænsede!

Line sagde ...

Ja, det er forfærdeligt.. Og specielt når det gælder dyr bliver jeg blød om hjertet! Stakkels dyr som bliver behandlet dårligt fortjener det bedre.. :)