mandag den 11. juli 2011

Poussiner med mascarpone, krydderurter og lufttørret skinke

Virkeligt lækker mad, som vi fik i lørdags:)
Det er måske lidt rustikt, men virkeligt smagsfuldt og er lige nøjagtigt den slags mad, som jeg holder mest af:)
Det er også noget jeg sagtens kunne finde på at servere for gæster, hvis det sku gå lidt stærkt og ikke være så højtidligt.
Opskriften er fra et gammelt nummer af BoligLiv, hvor kun denne side har fået lov at overleve:)
Poussiner er en lille kylling af en bestemt race, men mere ved jeg ikke rigtigt om dem- de smager bar rigtig godt:)
Jeg lavede dem i en foliebakke sammen med kartofler og serverede en helt enkel, grøn salat dertil.
Kartoflerne kan også sagtens erstattes af andre grøntsager og rodfrugter.

Poussiner med mascarpone, krydderurter og lufttørret skinke (2 pers)
2 poussiner
2 spsk. mascarpone
1 spsk. friskhakkede krydderurter (persille, timian og rosmarin)
1 lille fed hvidløg, presset
½ spsk. revet citronskal
4 skiver lufttørret skinke
olivenolie, salt
Små kartofler efter appetit

Rens poussinerne rigtig godt og dup dem tørre med lidt køkkenrulle.
Skær en lomme ved hvert bryst.
Rør mascarponen med krydderurter, hvidløg og citronskal.
Fyld hver lomme med mascarpone-cremen og fold skinken omkring.
Sæt det fast med lidt kødsnor.
Skræl/skrub kartoflerne og vend dem med lidt olivenolie og havsalt.
Kom dem i et ildfast fad.
Læg poussinerne ned mellem kartoflerne og bag det hele ved 200 grader i ca. 40 min.

9 kommentarer:

Stina sagde ...

Der lyder super lækkert!
Jeg må indrømme jeg har det lidt svært med poussiner. Så vidt jeg ved, har jeg vist aldrig smagt dem (og jeg er sikker på jeg godt ville kunne lide dem), men det er mere det dér med at de er så små.. det lyder måske fjollet, men det har jeg det lidt svært med :)

Dorte sagde ...

Sidder her og smiler for mig selv, samtidig tænker jeg, DAMN hun er sgu en fantastisk blogger hende MissMuffin;)Jamen altså, jeg blir så inspireret af dine blog indslag, at jeg næsten helt glemmer min egen hehe..... du burde indstilles til bedste blogger;)

Hanne K's verden sagde ...

MUMS - det lyder virkeligt, virkeligt lækkert.
Det er længe siden, jeg har fået en poussin. Må vist snuse i frysedisken efter et par stykker.
Var Mascarponen markant anderledes end alm. flødeost i denne opskrift?

Garn, hund & kat sagde ...

poussiner, har jeg endnu il gode at smage. Tak for opskriften. Det lyder lækkert.

forestiller mig til efteråret med jordskokke salat til :-)

MissMuffin sagde ...

Stina, jeg kan godt følge dig lidt- men en kylling er jo også en "baby":)
De smager rigtig godt, meget som kylling, bar lidt mørkere i smagen..

Tak Dorte, det var noget af et kompliment at få:)
Dejligt at få ros!

Hanne, det var VIRKELIGT LÆKKERT!
Jeg vil foretrække mascarponen, for den bliver ikke så grynet som flødeost og er lidt mildere, men en flødeost naturel kan også sagtens bruges.
Prøv det, det er rigtig lækkert.

Garn, hund & kat, jordskokker vil være perfekt dertil!
Og kartoflerne kunne nemt bare være nogle blandede rodfrugter, det ville også smage vildt godt..
En mere sommerlig version ville være med nye kartofler, små tomater og halve, nye løg..

Piskeriset sagde ...

Det ser også superlækkert ud! Og spændende kombination, det lyder meget tiltalende :-)

MissMuffin sagde ...

Piskeris, det smager rigtig lækkert, så det kommer jeg helt sikkert til at lave igen:)

Malou Klidmoster sagde ...

Uh, lækkert. Står lige med en poussin og skal til at gøre noget ved den - pakker den straks ind i lufttørret skinke ;-)

MissMuffin sagde ...

Klidmoster, dem vi fik i lørdags var virkeligt lækre.
Tror faktisk også det var første gang, at jeg har fundet dem danske og ferske, så jeg synes de var lidt mere kødfulde den her gang- og meget dårligt rengjorte!