søndag den 24. juli 2011

De sidste danske..

På torvet igår var det sidste chance for at købe danske jordbær, så selvom de ikke var såå pæne, så flottede jeg mig og købte 2 bakker til 40 kr.
De er næsten væk, for jeg elsker virkeligt jordbær med fløde:)
Ærgeligt at sæsonen har været så kort i år!
 Supermarkederne har kun de udenlandske på hylderne nu, men jeg håber at kunne opstøve et par bakker på landet- nogen, der kender et sted omkring Aalborg?
Jeg ville gerne li nå at lave lidt marmelade og koge en portion jordbærgrød til fryseren..

På torvet igår købte jeg 2 bakker jordbær, ½ kg. nye kartofler, 1 bakke kantareller, ærtesalat, 2 bøftomater og et blomkål for omkring 100 kr.
Det synes jeg altså er billigt!
Det er samtidig i lige de mængder, som passer til os, så der ikke bliver en masse rester.
Der laves ikke varm mad herhjemme hver dag for tiden, men når der gør, så spiser vi rigtig mange grøntsager, mange kartofler og ikke ret meget kød, så jeg tror, at vi ca. holder os på 400-450 kr. om ugen, hvilket er ret godt klaret..
Når jeg skal på SU, så skal madbugettet strammes, så vi ikke bruger mere end 2.000-2.500 kr. på mad om måneden. Det bliver udfordrende for et luksus-dyr som mig:)

11 kommentarer:

Dorte sagde ...

http://www.dr.dk/DR1/Rabatten/Indslag/2006/0405140021.htm

Billig mad til to;) Der findes mange sider med retter der er billige og links til forskellige spare råd.... 2000-2500 er ikk meget, men tror på det muligt... her har vi kuverter fra fredag til fredag, med det antal kroner vi må bruge på en uge... og de SKAL bare række;)

Pille sagde ...

Det kan SAGTENS lade sig gøre at leve for 2-2500 om måneden, det gør vi :-) Og vi lider bestemt ingen nød.. Hvis man f.eks bager sit eget brød, spare man en del penge... Jeg bruger også madplan, og det hjælper altså også, for så køber man kun det man skal bruge, og fristes ikke af alt mulig andet.. Inkl. vores penge er der også vaskepulver, opvasketabs, opvaskemiddel, toiletpapir osv.. Deo, cremer, shampoo osv betaler vi hver især for vores "lommepenge".

MissMuffin sagde ...

Dorte, jeg vil jo bare helst kun lave spændende og anderledes mad og det er jo lidt dyrere:)
2.000-2.500 synes jeg er fint til 2 (og en hund), men jeg er bare ret slem til at købe alt muligt spændende og lækkert- det skal jeg vænne mig selv af med:)

Pille, det kan det sagtens!
Også selvom der skal være plads til sundhed og økologi, jeg skal bare lægge nogle dyre vaner fra mig:)
Det der med bagerbrød, meget ost fra ostedamen, dyre rejer til Kristian, spændende juicer og saft, delikatesser på glas osv. skal bare skæres ned...
Madplanen er en god hjælp, helt enig! Når der igen bliver "hverdag", så kommer min madplan også igang igen..

Pille sagde ...

Vi får ind imellem også en lækker bøf fra slagteren osv. En god steg og ja sådanne ting, men så priotere vi bare andre steder, eller betaler fra vores lommepenge.. Jeg tager jo også på torvet ind imellem osv.. Sodavand betaler vi så også selv af vores "lommepenge" .. Inden jeg fik min pension , fik jeg kun 4900 udbetalt, så der skulle vi virkelig venne hver 50 øre.. Og nu har vi bare hængt fast ved madbudgettet, dog sker det oftere nu, at vi er oppe på 2500 end før :-)

Pille sagde ...

* Vende

Louise sagde ...

Hej altid dejligt at komme på torvet og købe grønsager. Ha en dejlig aften.

MetteSofie sagde ...

Hej Muffin. Min eks-kæreste og jeg kunne sagtens leve for 2000-2500 kr, dengang jeg gik i skole og var på SU. Det er faktisk ret sjovt og udfordrende at se hvor langt man kan komme og hvor meget man kan få ud af et lavere madbudget. Det hjalp os meget, at gå på stor-indkøb d. 1. i måneden og købe mængdekøb hvad kød angår i hvertfald. Og så supplerede vi op med mælk og grønt og sådan i løbet af måneden. Og jeg syntes faktisk at vi fik lækker god mad både til hverdag og i weekenden. Jo værre gange man kan handle ind på en måned, jo billigere.. Nogle gange handler det jo i virkeligheden om alle de der små impulskøb man gør, eller dårlig planlægning, fordi man ikke kan huske om man mangler noget, der står bagerst i skabet eller nederst i fryseren derhjemme. Madplaner er en god ting! :) De der jordbær de ser virkelig lækre ud. Ærgerligt, at jordbærsæsonen ikke varer hele sommeren. De hører jo sommeren til :) Kh. MetteSofie

Kristine (CookieCrumble) sagde ...

Haha søde, jeg behøver vist ikke overbevise dig om, at man sagtens kan leve for 2000 kr. mad om måneden. Derfor vil jeg bare sige, nyd de sidste danske jordbær :-) Det har været en sløj omgang i år, vi må satse på, at næste år bliver bedre. Håber du finder et sted i nærheden af dobbelt a, og så må du forresten gerne sende mig en notits, hvis det lykkes dig ;-)

Bitten sagde ...

De sidste danske jordbær? Åh nej, jeg føler slet ikke, at jeg har fået nok... Hvad skal jeg dog gøre? Hvis du finder nogen på landet, så tag nogle med til mig :P

Piskeriset sagde ...

Det er altså en ret god pris - og jeg vil i øvrigt tilføje, at du har fået mig til at snuse rundt efter ærtesalat, men det kendte de desværre ikke på 'mit' torv.

MissMuffin sagde ...

Pille, jeg er også sikker på, at det kan lade sig gøre. Så snart at jeg ikke har særligt mange penge, så skal jeg nok lære det:)
Torvet holder jeg fast i, for det synes jeg ikke er dyrt og jeg kan nøjes med de mængder, som vi nu kan spise..

Louise, torvet er det bedste:)

MetteSofie, du har helt ret I, at det er dyrt at handle ofte!
Jeg har et godt øje for tilbud, så vores basislager er altid godt fyldt op.
Ved at skære ned i mængden af kød er der også mange penge at spare, så det har jeg langsomt vænnet Kristian til uden at han har brokket sig særligt meget:)

Kristine, jeg synes godt nok oss, at I er seje når i klarer jer for 1500-2000 kr om måneden!
Jeg siger til:)

bitten, jeg har godt nok spist jordbær nærmest hver dag, men det er stadig ikke nok, for jeg har ikke nået at lave marmelade, grød eller nok kager med de dejlige bær!

Piskeris, jeg synes også det er ret rimeligt:)
Ærgeligt, for det er en virkeligt sprød og lækker salat. Jeg kan ikke engang sende dig et:)
Det er firmaet bladgrønt, der laver det. Måske de kan oplyse dig nærmeste forhandler?
(http://www.bladgroent.dk/)