torsdag den 7. juli 2011

Hjertesmelter

Behøver jeg sige, at et var lige før mit hjerte smeltede da jeg læste om de her 2 og jeg et kort øjeblik overvejede, om hvordan jeg mon sån lige på 2 dage kunne skaffe de 50.000?
Heldigvis kom nogen med 50.000 kr. mig i forkøbet:)

9 kommentarer:

Stina sagde ...

Åha, det ligesom de små hundehvalpe i New York der står i vinduerne i dyrehandlerne som man også bare har lyst til at tage med hjem.
Eller, det er ikke det samme, men ikke desto mindre stikker det også i hjertet.
Godt at Dyrenes Beskyttelse kom dem til undsætning:)

Garn, hund & kat sagde ...

Tjaa - synes det er sørgeligt de har ejere som har taget dem med på ferie uden at undersøge først hvad det kræver at få dem med retur.

Godte sagde ...

*Muligvis verdens mest upopulære indlæg*

50.000 for to hunde? Man kunne godt nok redde mange somailske børn fra tørstedøden for de penge..

Jo, jeg synes også de er søde og kan også godt lide hunde, men 50.000??

Kirsten sagde ...

Det jeg har mest i mod indlægget... altså det i avisen er, at hvordan pokker kan man tro, at man bare kan tage hunde med til udlandet, tage dem med tilbage og når det så KOSTER noget, nej tak så gider man ikke mere... hmmmm....

Og ja, man kan gøre rigtig meget for de somaliske børn... men det der "nager" mig mest er godt nok folk idiotiske indstillinger til andre individer...

Godte sagde ...

Kirsten - Men det er jo fordi, der er forskellige regler for ind- og udførelse af dyr. Ét sæt regler for, når dyret skal ind og et andet sæt regler, når det skal ud.
Det tror jeg altså heller ikke selv, jeg ville være opmærksom på.
Det er samme "logik" som DSB bruger, når det er 3 zoner ud og 4 hjem :-/
Og hvis man nu forestiller sig at ejerne har anskaffet sig hundene, da de havde rimeligt med penge - og nu så har en anden situation? Det kunne jo være arbejdsløshed eller skilsmisse eller lign. - så er 50.000 godt nok meget at skulle betale.
Dette er ikke et forsvar af ubetænksomme mennesker - blot en opmærksomhed på, at vi ikke kender hele historien og at jeg (personligt) godt kunne forestille mig i samme knibe pga. uforståelige regler.

MissMuffin sagde ...

Stina, jeg forstår godt hvad du mener- der findes også hundekenneler her i Danmark, hvor hvalpene sælges under dårlige forhold, men mange folk køber dem af godhed uden at tænke på, at det bare holder liv i forretningen..

Garn, hund & kat, uforsvarlige hundeejere er der nok af:)

Godte- hver sin hjertesag:)
Dit hjerte banker for de somaliske børn, mit bla. for dyrene herhjemme:)

Kirsten, det forstår jeg heller ikke, at man ikke er opmærksom på.
Dog tror jeg heller ikke, at det var 50.000kr. som udgangspunkt. Hundene har sikkert været i lufthavnen i meget længere tid end beregnet, så det skal de jo også have penge for.
Men ja, man bør undersøge den slags rigtig grundigt inden man tager sine dyr med til udlandet..

Godte, jeg synes bar ikke, at man kan undskylde det med uvidenhed.
Min bror er ved at importere en hund til Grønland og det er et værre postyr, men han har da snakket med de grøndlanske myndigheder og et professionelt dyretransport-firma inden han kastede sig ud i det..
Har man dyr, så har man sq også et ansvar!

Godte sagde ...

MissMuffin - Mit hjerte banker ikke specielt for somailiske børn - ved bare, at der er en frygtelig tørke i Somalia pt. Min tanke er bare, at 50.000 for to dyr - som i princippet er samme slags dyr som de køer eller grise, vi slår ihjel og spiser hver dag - er helt ude af proportioner.

Mht. uvidenhed så kan man jo godt have undersøgt det - altså indrejseregler - og dernæst gå ud fra, at det er de samme udrejseregler. Det er jo ikke dumhed eller manglende velvilje, der ville være gældende der så.

Ingen tvivl om, at man har ansvar for sine dyr - OG det er ikke det samme som, at man ikke kan lave fejl.

MissMuffin sagde ...

Godte, der bliver vi nok aldrig enige- hverken i havd der er rimeligt at give for et dyr eller hvor meget ansvar man har..
Jeg gør mig ikke til dommer over hvad der er mest rigtigt at støtte, for som sagt, hver vores hjertesag.
Men, jeg vil hvertfald og til enhver tid mene, at man bør gøre sit hjemmearbejde ordenligt når man transportere dyr frem og tilbage mellem lande. Min mor har hentet hund i Sverige, Rusland og Holland og er nu ved at sende en til Grønland til min bror- hun har ikke særlige færdigheder og vores hunde er endt hvor de skulle og uden de store problemer..

Godte sagde ...

Vi behøver heller ikke være enige - det er uenigheden, der giver en god debat ;-)

Min tanke er blot, at eftersom pengene til f.eks. dyr ikke er ubegrænsede, så virker det ude af proportioner at bruge 50.000 på to hunde. Rigtigt mange (flere) dyr - eller mennesker - kunne have langt mere gavn af de penge.

For mig er ansvar ikke bare sort/hvidt, og at dømme andre ud fra så få oplysninger er ikke min stil. Der kan være mange årsager til, at de to hunde er endt, som de er - også uden at ejerne nødvendigvis er ansvarsløse.

Men tak for debatten :-)