onsdag den 15. februar 2012

Morning Time Breakfast Granola Cups

Lige siden jeg så disse Mogening Time Breakfast Granola Cups på bloggen Mommie Cooks vidste jeg, at de måtte prøves:)
Jeg synes, at de var en smule svære at få formet som "cups" og jeg måtte tilsætte lidt mere honning og cane syrup- måske fordi molasses, som oprindeligt skal bruges er mere tykt og klistret end cane syrup? Jeg ved det ikke, for jeg har aldrig prøvet det, da det ikke li er til at opdrive i Danmark.
Så jeg synes måske ikke helt, at de er besværet værd, men ingen tvivl om, at det kunne være et sødt indslag på brunch-bordet istedet for de sædvanlige små glas med frugt, yoghurt og müesli. De er nok også lidt for søde til dagligt:)
Jeg lavede kun halv portion, men fik stadig 12 stk!

Morning Time Breakfast Granola Cups (12 stk.)
2 spsk. smør
25 g. honning
25 g. cane syrup eller mørk sirup
1 spsk. brun farin
½ tsk. kanel
½ tsk. vanilje
225 g. havregryn
25 g. hvedeklid
25 g. hørfrø
25 g. hakkede mandler
25 g. tørrede tranebær

Smelt smør, honning, sirup, farin, kanel og vanilje sammen.
Bland havregryn, hvedeklid, hørfrø, mandler og tranebær i en skål.
Helt smør-blandingen over de tørre ingredienser og bland det rigtig godt. Lad det køle lidt af.
Smør en muffinplade med smør eller sprayfedt.
Mærk, om müeslien er klistret nok- den skal klistre let til fingrene- er den for tør tilsættes lidt mere honning og sirup.
Fordel müeslien i hullerne og form med våde hænder små "cups" ved at presse godt op af siden.
Bag dem i ca. 15 min. ved 160 grader.
Lad dem køle af i formen inden de forsigtigt vippes op.
Opbevares i en tætsluttende kagedåse.

De små Granola Cups blev fyldt med denne yoghurt fra Osted Mejeri.
Åååh, som den fine indpakning taler til mit emballage-hjerte:) Jeg elsker, når min mad er pakket pænt ind og det er Osted Mejeris mælk og yoghurt virkeligt.
Emballagen er miljøvenlig, men måske ikke særligt parktisk, for det der selvluk virker ikke særligt godt og så fylder den ret meget i mit overfyldte køleskab.
Yoghurten overraskede med en dejlig syrlighed, tydelige vaniljekorn og en god smag af vanilje. Den er slet ikke så sød og syntestisk, som de øvrige vanilje yoghurter jeg har smagt.
Den kommer jeg til at købe igen og igen, både til min müesli og til smoothies.
Den fåes i Salling Super til omkring 22 kr.

8 kommentarer:

FeenFood sagde ...

Jeg elsker også Osted mælk (som min kæreste kalder "den der pose-mælk").
Har ikke prøvet deres yoghurt men det lyder til at være et forsøg værd.

Linebinevaskemaskine sagde ...

Det er et rigtig smukt billede :) De lyder simpelthen så gode. Sallings Super har altså bare guldet! Jeg tror jeg bliver nødt til lige at kigge derind i dag.

sannemor sagde ...

Ha ha tænk man I en blog fra Ålborg, skal få lyst til at prøve yoghurt fra et mejeri som ligge 15 km fra ens bopæl.
Men men nu skal det være :)

MissMuffin sagde ...

FeenFood, det er da også "posemælk"! Jeg synes hvertfald den er god, men jeg elsker også syrlig yoghurt og vanilje.

Line, tak!
Håber dig og Bitten fandt alt det i sku ha:)

sannemor, ja, nu skal det da lige være når det er så tæt på!

Piskeriset sagde ...

HA! Hvis du er vild med Osteds produkter... så er der endnu en grund til, at du skal komme til Sjælland! Det ligger nemlig 10-15 km fra mig ;-)

(de har i øvrigt også en fantastisk kakaomælk...)

MissMuffin sagde ...

Piskeris, jeg elsker også naturmælk, men det ligger i Sønderjylland, så skal jeg også flytte dertil?:)
Tak for tippet om kakaomælken, den skal jeg da lige kigge efter:)

Piskeriset sagde ...

Altså du behøver ikke at flytte hertil (selvom det er en fremragende idé!) - du må bare gerne komme på besøg først ;-)

MissMuffin sagde ...

Piskeris, det var pænt af dig:) Men jeg har det sq så godt her i det mørke Jylland:)