lørdag den 21. april 2012

Anmeldelse: Forårsfristelser (Gyldendal)

 "Forårsfristelser" af Gitte H. Rasmussen og Inge Skovdal er en virkeligt smuk og indbydende kogebog, som alle kvinder bør have på kogebogs-hylden:)
Opskrifterne er lavet med udgangspunkt i forårets danske råvarer som hyldeblomst, ramsløg, skovsyre, asparges og rabarber.
Mange af ingredienserne kan findes i skoven og det er både et plus og et minus. Et klart plus fordi det er skønt at kunne samle sine egne friske råvarer, men også et minus fordi at der måske ikke altid lige vil være tid og overskud til at jagte skoven igennem efter skovsyre.
Der er både opskrifter på morgenmad/brunch, foretter, hovedretter, desserter, brød og kage, salater, drinks og småretter. Især salaterne og desserterne ser fantastiske ud og jeg har lyst til at prøve hver og en:)
De fleste af opskrifterne er sunde og lette, så de kan laves med god samvittighed.
Udover de mange lækre opskrifter er bogen krydret med en masse flotte stemningsbilleder og små ideer til borddækning, pynt og aktiviteter med børnene. Denne del fylder ikke så meget som jeg havde forestillet mig, for jeg havde nok umiddelbart forventet noget i stil med Sif Orellanas bøger. Denne her er heldigvis mere opskrift-tung:)

"Forårsfristelser" får 6 stjerner ud af 6 mulige.
Smuk, spændende og lækker bog- men også en rigtigt tøse-kogebog:)

5 kommentarer:

Anonym sagde ...

Super fin bog- den må jeg have!
Ved du hvad den koster? Flotte kogebøger er vel altid på ønskelisten:)

Hilsen Mette

Bitten sagde ...

Den bog ser yderst attraktiv ud! Jeg kan godt lide at den inkluderer ting, man kan gå ud og plukke selv. Selv om jeg stadig ikke har fundet ud af, hvor jeg kan gå hen og finde ramsløg.

MissMuffin sagde ...

Mette, den kan du roligt investere i, for den er såå skøn...

Bitten, den er rigtigt sød og fuld af dejlige billeder. Jeg ved altså ikke hvor man kan finde det i Aalborg, men det må da være at finde...

Inge Skovda sagde ...

Det er da dejligt at høre, vi er i fuld gang med en en efterårsbog, som kommer...til efteråret.
Ramsløg kan du få i de fleste supermarkeder, hvis man har travlt.

MissMuffin sagde ...

Inge, så håber jeg at jeg også får fingre i den, for jeg er hvertfald vild med forårs-udgaven:)
Ramsløg kan man købe ja og skovsyren kan måske erstattes af rød syre, som man engnag imellem også kan finde på krydderurtehylderne i supermarkederne. Det kunne nu også være hyggeligt selv at samle det:)