mandag den 9. april 2012

TEST: Parmesankværn fra Microplane

Herhjemme ELSKER vi parmesanost, men ikke ostefingre:)
Så jeg var rigtig glad for at teste parmesankværnen eller parmesanmøllen, om man vil. Sammen med kværnen kommer 2 blade, så der både kan rives fint og groft, alt efter hvad osten skal bruges til.
Kværnen er fra Microplane og koster 299 kr.
(Kontakt evt. danske Hamonoay for yderligere information, da de er de danske forhandler af paremsankværnen)


Desværre skuffede kværnen altså en anelse.
Jeg havde lidt svært ved at få den samlet! Både fordi bladet er enormt skarpt, men også fordi det lidt virker som om, at det ikke sidder rigtig fast. Brugsanvisningen er ikke den bedste og er heller ikke på dansk, så jeg måtte makke lidt med det inden det lykkedes mig. Nu er jeg heller ikke så teknisk eller tålmodig:)
Her kunne det ha været meget skønnere, at bladene havde siddet fast i den nederste sorte ring, så man bare skulle skrue den af eller på.
Det smarte ved kværnen skulle også være, at osten kan opbevares i kværnen,  så der følger også et pratisk bundstykke med. Jeg synes bare ikke rigtig at den er så god til det, for den fylder meget i køleskabet og vælter nemt, så den passer ikke ind i mit lille og overfyldte køleskab.
Den kræver også lidt krafter at betjene og her kunne jeg savne, at den i stedet for havde en eller anden form for låse-mekanisme eller at den kunne skrues fast undervejs. Som den er nu er det ens kræfter der afgør, hvor godt resultatet bliver. Der var hvertfald stor forskel på resultatet, da jeg fik min kammerat Carsten til at prøve den, for der kom store, flotte strimler ud i forhold til mit resultat, haha..
Når man nu har fået samlet kværnen, så kører det eller bare derud af, for som med microplanes øvrige rivejern, så er de her også rigtigt skarpe og det er enormt nemt at rive osten. Selv de helt små stykker, som man må opgive at rive med fingrene kan kværnen klarer, så der er et minimalt spild- men så er det "desværre" bar slut med små oste-hapsere til Emma og mig, haha:)
Jeg ved ikke rigtig, hvordan jeg skal bedømme kværnen.
Konceptet er rigtig godt, bladene er super skarpe, modellen ligger godt i hånden og man undgår ostefingre. Det er bare lidt ligesom, at modellen mangler lidt finpudsning for at være rigtig god!
Når det er sagt, så er jeg dog ikke i tvivl om, at den vil blive brugt jævnligt herhjemme, for den er lækker lige at kunne stille på bordet når der skal serveres pasta eller der skal rives en større mængde ost til maden.

Derfor ender parmesankværnen på 4 små stjerner ud af 6 mulige.

3 kommentarer:

Elana sagde ...

Uff jeg bliver helt misundelig, sådan en fætter lyder jo fantastisk :)

MissMuffin sagde ...

Elana, den er også skøn, for de færreste holder jo af ostefingre:)

Anonym sagde ...

Hvor mikroskopisk synes du, at en ostekværn skal være for at kunne opbevares i et *overfyldt* køleskab?