lørdag den 5. november 2011

Grove Pølsehorn

 Der skulle jo bage pølsehorn til madpakkerne og nok til, at der kunne være nogen i fryseren til travle dage..
En af mine søde læsere tippede mig om en opskrift fra BoligLiv, som lige var den jeg søgte.
Og de blev gode! Sprøde, grove og lækre, så nu er der til madpakkerne de næste dage. Jeg fik dog ikke 24 pølsehorn som opskriften foreskriver, men kun 12. De er så også pænt store. Den eneste ændring jeg lavede var at erstatte den grove speltmel med grahamsspeltmel.


Grove pølsehorn (12 stk.)
25 g. smør
5 dl. mælk
50 g. gær
3 tsk. sukker
2 tsk. salt
200 g. grahamsspeltmel
400-500 g. hvedemel
12 små pølser eller halve pølser
sesamfrø til drys

Smelt smørret og lun mælken heri. Når væsken er lillefingervarm hældes den i en skål.
Smuldr gæren heri og rør det godt sammen.
Tilsæt salt, sukker og grahamsspeltmel og rør godt.
Rør hvedemelt i lidt af gangen og ælt til, at dejen er eleastisk og stadig en lille smule klistret.
Lad den hæve lunt og tildækket i ca. 1 time.
Del dejen i 12 stykker, som rulles til flade, aflange stykker. Sno dem rundt om hver pølse.
Læg pølsehornene på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve lunt og tildækket ca. 30 min.
Pensel dem med vand og drys med sesamfrø.
Bages ca. 15 min. ved 200 grader.

Da jeg havde nogle pølser til overs bestemte jeg mig for li at smide en dej mere sammen og her turde jeg godt eksperimentere lidt med kerner og krydderier:)
De blev super sprøde og har en diskret smag af timian. Selv Kristian er ret begejstret for dem:)

MissMuffins pølsehorn med fiberbageblanding og timian (8 stk.)
25 g. gær
50 g. smeltet smør
3 dl. ylette
1 tsk. sukker
2 tsk. salt
1 tsk. timian
50 g. fiberbageblanding fra Urtekram
50 g. fuldkornsdurrummel
ca. 300 g. hvedemel
4 pølser, delt i halve

Smelt smørret og lun yletten op sammen med. Når det er lillefingervarmt hældes det i en skål.
Rør gæren ud heri.
Tilsæt sukker, salt, timian, fiberbageblanding og durrummel. Rør det godt sammen.
Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, til dejen er fast med stadig en smule klistret. Ælt den godt.
Lad hæve ca. 1 time, lunt og tildækket.
Del dejen i 8 stykker. Rul hvert stykke ud til en tynd retangel og fold det omkring hver halve pølse.
Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve lunt og tildækket i ca. 30 min.
Pensel de med vand og drys med speltflager.
Bag dem ved 200 grader i ca. 12 min til de er gyldne og sprøde.
Lad dem køle helt af inden de kommes i en plasticpose.
Opbevares i køleskabet eller fryses.

4 kommentarer:

anni sagde ...

har lige googlet hvad fiberblanding
består af - for det får jeg garanteret ikke her - det er jo
HESTEFODER ;-)) men nu ser jeg at det er fiberBAGEblanding, så det prøver jeg lige.

MissMuffin sagde ...

anni, ja undskyld, det er det! Herhjemme laver Urtekram nogle gode nogen- ellers er det bare at blande de kerner og frø du nu kan få:)

Tante Sød..og den sure øko-citron... sagde ...

ser gode ud begge to - de må også på den lange lange liste ....god weekend

MissMuffin sagde ...

Tante Sød, de er hvertfald gode og nemme til madpakken:)