tirsdag den 26. januar 2010

Generations- rengøring:)

Jeg er en af de yngste på kommunen og det er tit noget der kan mærkes.
Idag kunne jeg simpelthen ikke lade være med at grine af "de gamle hoveder" som jeg var kommet til møde med.
En ung familie har brug for lidt råd og vejledning i forbindelse med de skal være forældre i nærmeste fremtid.
En af mødedeltagerene mener ikke, at den unge families rengøringsstandard er helt som påkrævet. Et af argumenterne var "Jamen, de redder slet ikke seng og der bliver ikke vakset op hver dag og deres hund må ligge i sofaen"... What?
Hvor mange unge mennesker på min alder redder seng?! Nu vil jeg indrømme, at jeg gør fordi det ser pænest ud, men det er noget de færreste af mine veninder gør og jeg bliver tit drillet af den grund.
Der bliver heller ikke vasket op her hver dag og Emma må gerne være i møblerne.
Jeg er ikke vokset op i et hjem, hvor der reddes seng hver dag eller hvor køkkengulvet blev vasket hver morgen. Det tror jeg, at de færreste i min generation er, for vores mødre har gået på arbejde og haft rigeligt at se til...
Mine brødres værelser ligner da oftest også noget, som sundhedsmyndighederne ville lukke hvis de kom forbi. Nu kan jeg godt li at gøre rent og jeg hader rod, men hos de fleste af mine veninder er det noget der tages helt med ro. Rengøring er noget man gør højst en gang om ugen og lidt rod er intet problem. Heller ikke selvom der er inviteret gæster..
"Ja, og familien kan heller ikke lave mad!" var et andet af argumenterne...
Halvdelen af mine veninder er gode i et køkken, den anden halvdel er det man kalder en katastrofe. De er på navn med deres lokale pizza-mand og spiser rigtig mange rugbrødsmadder og havregryn.
Jeg tror, at de færreste unge mennesker idag prioritere de huslige opgaver særligt højt og der er ikke den vilde status i at servere hjemmebagte boller i sit nyskurede køkken, ligesom det var engang..
Heldigvis kom der en god diskussion ud af det, for ikke alle var enige i, at det gjorde dem til potentielt dårlige forældre. Selvfølgeligt skal der ikke være møgbeskidt og selvfølgeligt skal børn have ordenlig mad at spise, men jeg tror også bar at der er nogen der må indse, at tingene ikke længere er "som da de var barn"...

6 kommentarer:

Ditte sagde ...

Hehe, hvor sjovt :)

Det med at vaske op, tror jeg også der er fordi der er kommet opvaskemaskiner til! Det er jo ikke ligeså let at fylde sådan en, hvis man kun er 2-3 i en husstand.
Jeg kan huske da vi ikke havde opvaskemaskine, og mor stod med opvaskebalje og børste hver aften, fordi hun ikke gad have køkkenet fyldt med opvask. Det er jo de færreste huse, der ikke har opvaskemaskiner længere!

Min mor har rengøringsvanvid, så der gøres rent, støvsuges, redes senge osv i stor stil. Det er så en evne jeg ikke har arvet, så vil jeg hellere lege husmor og bage boller og kage :)

Vibeke sagde ...

Det er sørme godt, at tingene skal diskuteres inden, at kommunen griber til handling, for ellers gik det da helt galt!
Knus
Vibeke

Tine / det bedste jeg ved sagde ...

Enig med Vibeke, og enig med dig i din sidste sætning Muffin...

Vi vasker heller ikke op hver dag, og hunde der kommer på besøg her, er mere end velkomne til at komme op i sofaen. Det er jo så hyggeligt! :-)

Knus Tine

MissMuffin sagde ...

Ditte, herhjemme har vi ikke opvaskemaskine, så her bliver der bar skyllet af og så vasker vi op hver anden dag...
Jeg har måske også en smule rengøringsvanvid, men det har min egen mor ikke, haha:)

Vibeke, der skal MEGET mere til før der gribes til handling, dette her var bar en bekymring:)
Alle muligheder for at skabe de rette rammer skal være udtømte og det er altså ret mange muligheder der snakkes om.. Forbyggende foranstaltninger er trods alt bedre end indgribende foranstaltninger- og ingen af os mødedeltagere ud over den omtalte har set deres hjem...
Det skal li slåes fast, at der ikke var tale om forkerte anklager, bar iagtagelser af mig, om hvor stor forskellen kan være på hvordan vi opfatter noget så alm. som rengøring på tværs af aldersgrænser:)

Tine, du har sikkert også mange "rodehoveder" i din omgangskreds, så du ved nok hvad jeg mener:)

Lone sagde ...

Jeg blev helt lettet, da jeg læste dit svar til Vibeke :) Blev da helt bekymret over, at der ikke skulle mere end lidt støv og en opvask til at splitte en familie ad...
Du har ret i, at der er store forskelle i vores opfattelse af rengøring. Det behøver vidst ikke engang have noget med alder at gøre :-)
I må have nogle gode diskussioner under møderne på dit arbejde :)

MissMuffin sagde ...

Lone, der skal meget mere til, det skal du ikke være i tvivl om. Tit ofte for meget, men alle skal have en chance..
De fleste finder også ud af det når der kommer en baby til verden, så er der brug for mere struktur og det kommer helt af sig selv:)
Samtalen her drejede sig jo mere om, om familien havde brug for en hånd derhjemme til li at finde de gode rutiner..
Der er tit mange spændende diskussioner når så mange mennesker i forskellige aldersgrupper og forskellige baggrunde mødes:)