søndag den 20. maj 2012

Dårligt bage-karma

Som forventet blev mit brød virkeligt en skuffelse, for det var kun lige til at smide ud.
Opskriften var fra den nye kogebog af Sophie Dahl, men den var nærmest dømt til at mislykkes; brød bagt uden hævemiddel og udelukkende på groft mel kan kun blive noget bastant noget.
Og det blev det! Tror det kan slå temmeligt hårdt!
Hmm... Det er ikke godt at være madblogger og ramt af dårligt bagekarma! De sidste gange jeg har bagt er det bare ikke blevet godt. Ahr, li i fredags da jeg bagte til Kristians kollegaer, men både bollerne og muffins kunne jeg nærmest bage i søvne, så brugte er de opskrifter.
Nu håber jeg, at det bage-karma snart vender, for jeg har en spelt-surdej der står og venter på, at blive forenet med resten af ingredienserne og det skal altså ende lykkeligt!
Ellers bliver det endnu en uge med bagerens rugbrød på madpakken!
Måske jeg bare skal holde mig til de go'e, gamle og gennemprøvede opskrifter det næste stykke tid!

Det gode vejr indbyder til udendørs hygge, men tømmermænd(Kristians) og mega mange lektier betyder, at søndagen tilbringes indenfor og foran computeren. ØV!

7 kommentarer:

Anonym sagde ...

If it doesn't sound right - it rarely is!

MissMuffin sagde ...

Muligvis- men man lærer aldrig noget nyt hvis man ikke tar chancer!

Helle sagde ...

Kan anbefale de koldhævede boller fra Newyorkerbyheart, hun har vist også lavet dem i en grovere version. De er super nemme og smager skønt! Sender dog alligevel lidt god bagekarma i din retning ;-)
http://www.newyorkerbyheart.com/2008/03/laekre-og-nemme-koldhaevede-boller.html

Sine sagde ...

Synes altså også at jeg har mest succes med brød, der indeholder bare lidt hævemiddel. Men det er nok bare mig der er gammeldags.

MissMuffin sagde ...

Helle, dem har jeg også bagt et par gange for laaaaang tid siden, de er nemlig rigtig nemme at have med at gøre..

Sine, jeg tror heller aldrig jeg har prøvet at bage uden hævemiddel før, men jeg kan også kun konstantere at det overhovedet ikke er noget ved..

Pernille sagde ...

Da jeg boede hjemme hos mine forældre for flere år tilbage var jeg også en årgang ramt af dårligt bage-karma.. det var en meget voldsomt oplevelse for mig og jeg var faktisk ved at opgive det hele og sværge at jeg aldrig bagte mere i mit liv..
men det er jo også så voldsomt!!
Så jeg satte mig for at finde ud af hvad der gik galt HVER GANG!!
Da jeg var ret sikker på at mine bageevner ikke fejlede noget måtte det enten være opskrifterne eller udstyret der var noget i vejen med..
og det viste sig også at det var udstyret.. mine forældres nye ovn blev aldrig så varm den skulle!! No wonder brød altid var klæg og kagerne altid faldt sammen..!!

MissMuffin sagde ...

Pernille, godt du ikke gav op! her kan det næppe være udstyret, for det er egentligt det samme som det plejer.. Tror bare lige jeg holder en pause, så skal det nok gå- de boller jeg bagte igår blev nogenlunde hvertfald!