lørdag den 12. maj 2012

Kogebogs-amok:)

Jeg ved godt, at der har været mange kogebogs-indlæg siden jeg er blevet tester for både Gyldendal, Politiken og Gads.
Nu kommer der endnu et indlæg om kogebøger, for jeg elsker nye kogebøger og bestilte forleden nogle stykker fra Amazon.uk:)
Jeg kan godt li at supplere samlingen med nogle af de udenlandske engang imellem, for ofte har de en lidt anden tilgang til mad end vi har.
Til gengæld kunne de godt lære lidt af de danske forlag når det kommer til billeder, for ofte er der ikke ret mange billeder i.

Når man bestiller på Amazon kan man se et lille uddrag af de fleste af  bøgerne og her er de gode til at vise mange billeder, men derfor kan man ikke  helt regne med, at hver opskrift i bogen har et billede.
Så når jeg bestiller er det lidt i blinde, men til de priser og ingen fragt går det nu nok:) Line har nemlig en smart måde at søge på Amazon.uk, så man kun finder bøgerne i deres "butik" og dermed er der fri fragt ved bestillinger over 25 pund. Det kan vi li!
Jeg elsker mexicansk, så jeg måtte bare eje "Mexican Food Made Simple" af Thomasine Miers. Det smukke layout snød mig lidt, for jeg havde regnet med at bogen var lidt mere billede-tung. Der er desværre rigtig mange opskrifter uden billeder, men de billeder der er, er så også rigtig flotte.
Der er rigtig mange lækre opskrifter deri, som jeg glæder mig til at prøve. Især afsnittet om marinader, dips og dressinger er ret spændende.
Bogen kostede 13 pund (ca. 120 kr.)

Brød er blevet en af mine ynglings-beskæftigelser i køkkenet. Der er noget næsten terapeutisk over at bage godt brød, så bagebøger kan man ikke få nok af.
"100 Great Breads" af Poul Hollywood er fuld af meget anderledes brødopskrifter. Der er ikke så mange opskrifter på brød til morgenbordet og pålæg, men til gengæld er der nogle rigtigt spændende madbrød, som jeg glæder mig til at prøve- der er masser af brød med krydderurter, ost, frugt, øl, krydderier, bacon, grøntsager osv.
Denne bog er heller ikke så billede-tung, hvilket er ret ærgeligt, for dens rustikke layout er ret lækkert.
Bogen kostede 10.55 pund (ca. 98 kr.)

Denne skønne og tøsede kogebog er til gengæld fuld af skønne billeder.
Bogen er rigtig lækker og er man til fx. "The Hummingbird Bakery Cookbook" kan man også roligt købe denne, som indeholder opskrifter på både "Cupcakes", "Layercakes", "Breakfast", "Cakebars" og alt muligt andet lækkert.
Der er både traditionelle opskrifter og nogle lidt anderledes opskrifter, alt sammen med gode forklaringer og små historier, som giver bogen en rigtig hyggelig stemning.
"The Primrose Bakery Book" af Martha Swift og Lisa Thomas kostede 10.99 pund (ca. 102 kr.)
Efter mit første forsøg med macarons har jeg fået mod på at eksperimentere lidt mere med de små herligheder.
Derfor investerede jeg også  i "Les Petits Macarons" af Kathy Gorden og Anne E. McBride.
Der er virkeligt mange varianter af både macaroner og fyld. Ikke alle er illustreret, men det er ligesom heller ikke så vigtigt at se et billede af hver slags fyld. Der er dog stadig en del billeder af især de lidt mere utraditionelle macarons.
Der er rigtig meget tekst deri, så det er virkeligt overarbejde for min stakkels hjerne, der ikke er sååå god til engelsk:)
Bogen kostede 9.61 pund (ca. 89 kr.)

8 kommentarer:

Pernille sagde ...

Elsker elsker elsker kogebøger.. især de engelske, men jeg har nu aldrig tænkt over de mangler billeder. Men prisen hænger nok sammen med antallet af billeder.. billeder er dyre.. og når der ikke er så mange billeder, så kan prisen holdes nede.. og de er jo billige.

Jeg har selv den sidste bog og så har jeg primose bakery som en app på min iphone :)

Tante Sød..og den sure øko-citron... sagde ...

jeg er osse vild med kogebøger, og især bagebøger. Har dog aldrig købt nogen engelske, og det er måske ret dumt af mig:-) Glæder mig til at se hvad DU vælger fra dine bøger. MED billeder tak, det er også det, der sætter mig igang!

MissMuffin sagde ...

Pernille, jeg elsker både de danske og de engelske:) Og du har da helt sikkert ret i, at det er økonomien der afgør det, for de engelske kogebøger er temmeligt billige i forhold til de danske..

Tante Sød, jeg er ikke super god til engelsk, men jeg kan godt være med alligevel- typisk for udlandet er der slet ikke så mange melsorter som vi har, så når man først har lært de 3-4 stykker de arbejder med, så er det nemt nok.
Jeg lover, at dem jeg udvælger bliver med billeder- ellers bliver det også en temmeligt kedelig blog:)

Piskeriset sagde ...

Argh! Nu får jeg lyst til at købe kogebøger! :-D

Nå, jeg vil se, om ikke jeg kan være lidt fornuftig og i stedet hygge mig med at bladre dem fra hylderne igennem her til eftermiddag... for jeg har flere stående, som jeg slet slet ikke har fået brugt nok endnu :-)

MissMuffin sagde ...

Piskeris, jeg har også allerede lyst til at købe nye igen, haha:) Det er nu heller ikke fordi at jeg står og mangler...

Anonym sagde ...

Hej Miss Muffin
Hvordan er du blevet tester og kan du fortælle hvad det "kræver". Har tit læst at du både tester bøger, mel, bageprodukter osv.... ???

MissMuffin sagde ...

Anonym, det kræver at man har en blog og så en stor portion held, for virksomhederne skal "opdage dig" og mene, at dine læsere er målgruppen for deres produkt og så kontakter de dig. Produkterne testes jo med henblik på reklame, så mere "test" er det jo heller ikke:)

MissMuffin sagde ...

Anonym, det kræver at man har en blog og så en stor portion held, for virksomhederne skal "opdage dig" og mene, at dine læsere er målgruppen for deres produkt og så kontakter de dig. Produkterne testes jo med henblik på reklame, så mere "test" er det jo heller ikke:)