fredag den 2. november 2012

Anmeldelse: "Blomsterbergs Jul" (Politikens Forlag)

 Nu nærmer det sig jo snart jul.. Hvertfald lidt ikke:)
Det er hvertfald ikke nemt at undgå, når denne smukke jule-kogebog fra Mette Blomsterberg lander hjemme i postkassen og man næsten kan dufte alle de gode sager, så snart man åbner bogen. Åh, jeg elsker jul!
Jeg håber, at jeg får mig taget sammen og bagt lidt til jul selvom den næste tid bliver lidt stressende og dyr, nu hvor vi skal være husejere.
 Bogen er inddelt i 9 afsnit, der kommer hele julebordet rundt; "Julefrokost", "Juleaften", "Julekonfekt", "Julekager", "Julesmåkager", "Julebrød", "Kolde og varme drikke", "Marmelader mv." og "Desserter". Ene gode sager, hvor den søde del er den dominerende:) Der er både de traditionelle opskrifter på and, risalamande, marcipankonfekt og vaniljekranse, men også lidt mere specielle opskrifter som "Chilisild", "Solbærkys" og "Vaniljefromage med lakridsmandler".
Bogen er super flot. Meget feminin, lys og pæn. Det meste af bogen er hvid, med enkelte blålige indslag, der gør at bogen ikke bliver klinisk, men bare rigtig fin og feminin.
Hver opskrift er illustreret med et enkelt og meget appetitligt billede. Jeg synes, at billederne i denne bog er rigtigt gode, for alt fremstår bare pænt, "rent" og fimset. Udover billeder af mad er bogen krydret med billeder af naturen, Mettes hjem og Mettes familie.
Jeg må sige, at jeg er lidt overrasket over Mette Blomsterberg. Jeg har altid opfattet hende som en meget dygtig, ambitiøs og lidt kompromiløs kvinde. Denne bog er meget personlig og feminin, med fotos fra Mette Blomsterbergs eget hjem og af hendes familie. Hjemmet er også bare rigtig smukt, lyst og lidt romantisk, hvor jeg havde forventet noget mere moderne og enkelt. Dette indblik i Mettes hjem og familie er også med til at give bogen masser af personlighed og er rigtig gennemført! Sammen med de små fortællinger og Mette Blomsterbergs egen jul, traditioner og ideer bliver det et meget personligt indblik i Mette Blomsterbergs pribatliv, uden at det på noget som helst tidspukt bliver for meget eller for dominerende. Det giver bare lidt "kant"- af den bløde slags:)
Selvom jeg er meget begejstret for bogen er der også et stort minus! Mette Blomsterberg er en populær og meget brugt konditor og det betyder også, at en del af opskrifterne bliver gengangere for mig. Jeg har dem liggende i diverse hæfter og udklip fra magasiner, som jeg har samlet henover de seneste år. Nogle af opskrifterne findes endda også på bloggen. Derfor blev jeg lidt skuffet over især kapitlerne om julekager, julesmåkager og julekonfekt, for meget af det har jeg simpelthen set før. Det gør ikke bogen til en dårlig bog, men ville nok afholde mig fra at købe den selv.
Bogen er på 224 sider, indeholder 90 opskrifter og koster 250 kr.
Jeg giver "Blomsterbergs Jul" 4 ud af 6 mulige stjerner.
Virkelig smuk og feminin bog, men det trækker altså ned, at jeg har set opskrifterne før.

PS: Bogen er spottet i Netto til kun 149 kr. Hvis du vil have fat i den, så kig lige din lokale Netto først:)

6 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg fandt den til 149,- i netto, måske derfor føler jeg mig ikke så snydt :D

Jeg er også helt tosset med blomsterberg, ikke så meget hendes sans for stil, som hendes sans for at gøre kunsten at bage og kreere noget hvor alle kan være med. Hemmelighederne afsløres og afmystificeres.

Bogen indeholder ikke mange nyheder, men måske er det selve inspirationen man får af at se det hele samlet der er værd at betale for?

MissMuffin sagde ...

Jeg så den godt til 149 kr og det er en god pris:)
Jeg er faktisk ikke så vild med Blomsterberg. Hun er sindsygt dygtigt, men nogle gange lidt irriterende:)
Jeg mangler selv nyhederne, men er sikker på, at mange vil få glæde af den. Den ville være en ret så lækker "begynder-bog" at starte ud med, for visuelt er den rigtig flot..

Anonym sagde ...

Jeg har kigget på den, men jeg var netop bange for, at der skulle være lidt for mange gentagelser, så jeg regner med bare at låne den på biblioteket istedet for :-)

Mange hilsner fra

Anne (Maden i mit Liv).

(som af en eller anden mærkelig grund ikke kan skrive kommentarer til dig uden at jeg skal være anonym:-)

MissMuffin sagde ...

Anne, du har nok ikke opført dig ordenligt siden du sån er røget ud i kulden:)
Selvfølgeligt vil der være opskrifter på alt det traditionelle, men flere af de utraditionelle har jeg desværre set andre steder og det trækker lidt ned. Synd, for det er en meget flot bog..

Unknown sagde ...

Jeg har købt bogen via nette, hvor jeg fandt den til kun 79 kr.... så synes jeg det var okay at der var nogen opskrifter man havde set før..

MissMuffin sagde ...

Cecilie, det var også lidt af et kup- så giver jeg dig helt ret i, at det ikke gør noget:)