torsdag den 22. november 2012

Anmeldelse: "Efterårsmad" (Gyldendal)

Jeg var jo svært begejstret for Gitte Heidi Rasmussen og Inge Skovdals "Forårsfristelser", som stadig er en af mine favoritter på kogebogshylden.
Dette efterår udkom deres nye kogebog "Efterårsmad" så og den måtte jeg bare have fingre i:)
 Endnu en rigtig flot kogebog fyldt med masser af inspiration til lækker mad, både hverdag, gæster, brød, sødt og drikke.
Bogen er inddelt i hele 9 kapitler, om fx. simremad, ovn-mad, tilbehør ov.
Det gør det ret overskueligt at finde det, som man nu leder efter. Desuden står der ved start af hvert kapitel hvad man møder af gode råvarer og krydderier, i netop dette kapitel.
Næsten hver opskrift er ledsaget af en lille tekst om passende tilbehør, råvarens historie, serveringstips osv, som er med til at give bogen masser af personlighed og gøre den rigtig anvendelig, også selvom man måske ikke er så køkkenvandt.

Bogens layout er rigtigt smukt. Den er primært holdt i mørke blå, grønne, brune og lille toner, som giver den helt rigtige stemning af efterår:)
Udover de smukke billeder af maden er der smukke billeder af råvarer, bordpynt, naturen, damerne selv i køkkenet og billeder af deres børn (går jeg ud fra). Mange af disse billeder er krydret med små tips til aktiviteter med børn, bordpynt, dekorationer til hjemmet osv. Dette giver bare bogen endnu mere personlighed og der er masser at læse og kigge på. Den slags kogebøger er jeg jo ret vild med:)

Igen synes jeg, at det er en super god kogebog, som jeg kun kan anbefale. Den er smuk, fuld af gode historier/tips og der er rigtigt mange lækre opskrifter, som hverken er for komplicerede eller meget dyre at lave. Denne bog er den sidste i Gitte Heidi Rasmussen og Inge Skovdals serie. De har også udgivet en kogebog om sommer (Solskin og Sommermad) og en om vinter (Vintermad der varmer). Dem må jeg se om jeg kan få støvet op:)

"Efterårsmad" får 6 ud af 6 mulige stjerner.
Den er fuld af spændende opskrifter, smukke billeder og har masser af personlighed. Lige som en kogebog skal være:)

5 kommentarer:

Unknown sagde ...

Den sælger du sgu godt (-;
Den er lige kommet på min juleønskeliste sammen med de 3 andre (-;
Tror alle mine juleønsker kan kategoriseres inden under køkken & kogebøger (-:

God dag

Kh Maria

Charlie sagde ...

Den lyder sørme som en god investering - den ryger også på ønskesedlen her :)

MissMuffin sagde ...

Maria, jeg prøver nu ikke at sælge den- det er 100% min egen mening:) Jeg er bare så vild med de par damers kogebøger, det er lige sån jeg kan li at kogebøger er:)
Mine ønsker er faktisk ret begrænsede på det punkt i år, for jeg har simpelthen så mange gode ting efterhånden (og ikke mere plads:) )

Charlie, det synes jeg, at den er og jeg ville selv blive glad for at få den i gave:)

Unknown sagde ...

Det var heller ikke ment som at de var dig der sælger den, men at du har anbefalet den godt så man får lyst til selv at eje den (-;

MissMuffin sagde ...

Super, skulle bare lige være sikker på, at det ikke blev misforstået- for det er jo en bog jeg har fået..