fredag den 13. januar 2012

Små Pistaciekager


De her små pistaciekager er virkeligt lækre! Søde, pistacievelsmagende og lidt konfekt-agtige. Der er så kun også rigtigt gode og usunde sager deri:)
Lise mente, at det var den bedste dessert jeg nogensinde har lavet- den slags bemærkninger bliver selvfølgeligt belønnet med et par kager til at ta med hjem:)

Opskriften er fra "Meyers Kager" af Claus Meyer. Fremgangsmåden er noget anderledes end andre kager og dejen er ret tynd, men det gik fint med at bage dem.
De blev bagt i den brune form fra Kina, for så blev der et lille hul til isen- de blev serveret med vaniljeis, friske hindbær, granatæble og hvide chokoladestjerner. Granatæble og pistacie vidste sig at være en rigtig god smagskombination.
Jeg kunne også godt finde på at bage dejen i mine helt små tærteforme og så toppe med creme og bær eller frugt- jeg tror det ku blive rigtig godt!

Små Pistaciekager (12 stk.)
125 g. usaltede pistaciekerner
125 g. sukker
7 æggehvider
250 g. smør
210 g. flormelis
85 g. hvedemel

Blend pistaciekernerne sammen med sukker i en blender eller foodprocessor til en fintmalet masse.
Tilsæt æggehviderne og kør en omgang mere, så det bliver en samlet masse.
Hæld den i en lille gryde og varm den op i et par minutter til den samler sig.
Smelt smørret og sigt flormelis og mel heri. Pisk med et piskeris undervejs, så der ikke dannes klumper.
Vend pistacie-massen sammen med smør-blandingen til en ensartet og ret tynd dej.
Fyld den evt. i en sprøjtepose, for så bliver den nemmere at fylde i formene.
Lad dejen hvile mindst 1 time i køleskabet.
Fyld dejen i små forme- fx. silikoneforme som her.
Bag kagerne i 12 min. ved 180 grader.
Skru herefter temperaturen ned til 150 grader og bag yderligere 10-15 min. Kagerne skal være svampede og en lille smule klæge i midten.
Lad dem køle lidt af i formene inden de vendes ud og afkøles helt i en rist.
De kan opbevares i køleskabet og holder sig ret godt i nogle dage ifølge bogen.
Sørg for, at de ligger adskilt, for de er lidt fedtede:)

10 kommentarer:

Kristine (CookieCrumble) sagde ...

Onde onde dig :-) Også lige midt i sundhedskrisen :-) Mmmh. lækker ser den ud søde. Den skal prøves til en festlig lejlighed :-)

MissMuffin sagde ...

Kristine, jeg tester bar lige din udholdenhed lidt:)
De er rigtigt lækre, især sammen med is!

Agnethe - about a girl sagde ...

Hold nu op hvor ser det bare lækkert og total prof ud :D
Du er i sandhed en dessertens mester!

MissMuffin sagde ...

Tak Agnethe:) Formen er ret fin til at lave nogle flotte kager i, for det kommer til at se lidt mere prof ud end hvis de bare var lavet i en muffinform.

Lene's kage-design sagde ...

uhm, pistacie er altid godt og ekstra godt ser det da ud med is, bær og stjerner..
Lene

MissMuffin sagde ...

Lene, de ser nemlig rigtig fint ud, for kagerne er nemlig ret så grønne, men det kan man ikke så godt se på billederne:)

Piskeriset sagde ...

Nej hvor er de kære! Hapshaps :-D

MissMuffin sagde ...

Piskeris, meget kære! Perfekte til en lille dessert:)

Camilla (Himmelske Kager) sagde ...

Hvor er de kære og sikke en yndig facon de har. Meget smukke! Godt at jeg har Meyers Kager herhjemme :-)

Malene Larsen sagde ...

Hvor får du dine usaltede pistacie kerner fra, og til hvilken pris?? Bor længere nord på end du, og der er udvalget ikke særlig stort - så det kunne være man snart skulle til storbyen ;-)