Måske er de her boller ikke de kønneste jeg har bagt, men de smager bare så godt!
De er bagt med Vinjett og Evolo, som jeg skrev om for ikke så længe siden og jeg kan kun anbefale begge. De kommer til at stå fast på mel-hylden fremover:)
Opskriften er også fra Amos hjemmeside og er ganske nem at lave. Det giver nogle rigtig saftige boller med en god rugbrødssmag og en tynd, sprød skorpe.
Jeg lavede opskriften som jeg nu lige synes, for jeg synes at fremgangsmåden virkede en smule (unødvendigt) omstændig.
Fuldkornsstykker (6 stk.)
25 g. gær
4½ dl. lunken vand
2 tsk. groft salt
1 spsk. raspolie
40 g. sirup
240 g. Vinjett fuldkornshvedemel
210 g. hvedemel
90 g. Evolo fuldkornsrugmel
½ dl. solsikkekerner
Rør gæren ud i vandet og tilsæt de øvrige ingredienser.
Kør dem i 10 min. på røremaskine, til dejen er fast og let klistret.
Laver du dejen i hånden røres først salt, olie og sirup i gærvæsken. Tilsæt herefter fuldkornshveden og fuldkornsrugmelet og rør det godt sammen.
Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt og ælt dejen, til den er fast og klistret.
Lad dejen hæve 1½ time.
Drys lidt fuldkornsrugmel ud på bordet og vend dejen ud her på.
Del dejen i 6 stykker, som formes til flade trekanter. Vend dem, så der er en smule mel på begge sider.
Læg dem på en bageplade med bagepapir og drys med sesamfrø.
Lad dem hæve lunt og tildækket mens ovnen varmes op til 230 grader varmluft.
Når ovnen er varm bages bollerne i 10-15 minutter, til de lyder hule og sprøde.
Lad dem køle af på en bagerist.
10 kommentarer:
De ser søreme også gode ud. Spændende at høre om det nye mel. Kan være jeg skal have fat i en pakke inden så længe :-)
De blev rigtigt gode og rustikke:) Det synes jeg du skal. Det er anderledes end meget af det andet fuldkornsmel jeg har haft fingrene i fordi det både virker ret så fintmalet og så samtidig også har nogle meget fine og tydelige skaldele...
Det må jeg vist hellere finde det mel ;) de ser så lækre ud!
Hold da op de ser lækre ud!! :)
Gosh hvor ser de lækre ud !!! Nu ærger jeg mig PÆNT meget over, at jeg ikke slog til igår, hvor vi var i bilka. 8 pk. amo for 95 kr. og der var også disse lækre pakker med i buddet!!! iiih øøv.
Line, gør lige det:)
Så kan du få lavet en god madpakke..
Sussi, jeg synes eller de er lidt grimme, men de smager super godt:)
Kristine, var di u Bilka igår! På en søndag! Puuuh, godt det ik var mig:)
De smager også super skønt, så få li fat i det mel- meen, jeg tror nu også de kan laves med fuldkornshvedemel og så noget fint rugmel...
de ser rigtig gode ud, dem kunne jeg godt finde på at prøve at lave..
er det ikke fantastisk med røremaskinen? nu det ikke længere hårdt og nedern at stå og ælte i hånden..
De ser super lækre ud :-)
Anna, jeg elsker min røremaskine! Det bliver simpelthen årets bedste køb!
Jeg har ikke noget imod at ælte i håndne og få dej på fingrene, for det har også sin charme, men det er bare nemmere at ælte de bløde og klisterede deje på maskinen..
Mademoiselle Black, de smager også rigtig skønt!
Send en kommentar