tirsdag den 10. januar 2012

Winter Salad

Normalt er det mig, der køber ind herhjemme og i søndags vidste det sig hvorfor:)
Kristian skulle nemlig købe ind, for jeg var på arbejde. Han blev udstyret med en (synes jeg) udførlig huskeseddel. Umiddelbart ingen problemer i det ind til jeg kom hjem og så ville igang i køkkenet. Planen var, at jeg ville grydestege en stor kylling, så der var til aftensmaden mandag og fredag og lidt til madpakkerne. Da jeg så åbner køleskabet er der ingen kylling.
I fryseren finder jeg istedet en lille, meget frossen, suppehøne! Suk.....
Heldigvis var der også et par kyllingebryster, der kunne tages op og redde mandagens aftensmad:)

 
Aftensmaden var nemlig en Winter Salad fra Jamie Oliver Magazine nr. 25/2012, hvor der skulle bruges en rest kylling. I stedet stegte jeg så et stort kyllingebryst dertil.
Normalt HADER Kristian salat og rodfrugter, men denne var han ret begejstret for pga. appelsinen, granatæblerne og den fede feta. Jeg var noget overrrasket, men det var da positivt:)
Den smagte altså også bare rigtig godt, så det er ikke sidste gang den laves herhjemme! Rodfrugterne mætter rigtig godt, mens appelsinen giver en frisk og lækker smag til salaten.  Vi fik en skive af grydebrødet dertil.
Jeg lavede lidt om i mængderne, så den kommer her som jeg fik den lavet.

Winter Salad (2 pers.)
3 gulerødder
1 stor rødbede
1 lille rødløg
1 stort, stegt kyllingebryst(gerne en rest)
50 g. fetaost
½ dl. græskarkerner
½ granatæble
2 håndfulde salat
1 spsk. hakket persille
1 appelsin
2 tsk. honning
olivenolie, salt, peber

Skræl løg, gulerødder og rødbeden.
Skær løget i både, gulerødderne i smalle stave og rødbeden i tern.
Vend dem sammen med lidt olivenolie, salt og peber og fordel på en bageplade med bagepapir.
Bag dem i ca. 25 min. ved 200 grader- de skal være møre, men ikke alt for bløde.
Imens laves dressingen. Halver appelsinen og pres saften fra den ene halvdel.
Bland den med honningen og en smule salt.
Den anden halve appelsin skal bruges til salaten. Skær den i tynde skiver og fjern herefter skrællen.
Skær kyllingen i mundrette bidder og pil kernerne fra granatæblet.
Anret salaten på en fad.
Når rodfrugterne er færdigbagte fordeles de på salaten.
Dryp med dressingen- det er ikke sikkert, at det hele skal bruges.
Fordel herefter kylling, smuldret feta, græskarkerner, granatæble og appelsin oven på.
Drys med persillen.
Serveres med det samme sammen med godt brød:)

8 kommentarer:

Marie Rytter sagde ...

Sikke en smuk salat! Jeg har lidt svært ved at forestille mig kombinationen af rodfrugter og appelsin/granatæble, men da jeg elsker begge dele hver for sig skal det da afgjort prøves. Dejligt med inspiration til en anderledes og mættende salat :)

MissMuffin sagde ...

Marie, det smager super godt sammen, så det kan du roligt gøre:) Jeg drysser tit granatæblekerner udover bagte rodfrugter sammen med lidt persille- det smager også rigtig godt!

Annette sagde ...

Hej MissMums!
Det er da vist også et meget passende navn til dig,så skøn en salat at skue og du tager altid så appetitvækkende billeder.Jeg ved nu hvad jeg skal have at spise imorgen :>))

Sussi sagde ...

Uh det ser godt nok lækkert ud! Opskriften er hermed gemt :)

MissMuffin sagde ...

Annette, det navn kan jeg godt li!!
mange tak for de søde ord- jeg håber du synes om den så:)

Sussi, det smagte også rigtig lækkert!!

Piskeriset sagde ...

Skønt med vintersalat - men jeg grinede altså lidt, da jeg læste om suppehønen! Det betyder blot, at han skal have flere soloindkøb :-D :-D

Bitten sagde ...

Den lyder rigtig god! Jeg agter at lave den til Daniel, men uden at fortælle ham det på forhånd, for så risikerer jeg en negativ indstilling.

MissMuffin sagde ...

Piskeris, ved nærmest ikke hvad jeg skal gøre ved den lille forkølede høne... Hun må koges, så der bliver en god suppe og kød til nogle tarteletter...
Ikke flere soloindkøb til den herrer, med mindre det kun drejer sig om 2 liter mælk:)

Bitten, jeg fortæller heller aldrig Kristian hvad vi skal have til aftensmad, for så er han nemlig også negativ på forhånd:)