onsdag den 28. december 2011

Meyers Kager

Trods Kristian altid brokker sig over min voksende samling af kogebøger, så lå der stadig en fra ham under juletræet i år:) Nemlig "Meyers Kager" af Claus Meyer.
Om bogen skriver Claus Meyer selv:

Som det forhåbentligt fremgår af bogen billeder og opskrifter, har vi ikke ønsket at lave en blærebog med snorlige komplicerede udstyrsstykker, men at vise dig de kager, vi selv elsker højest, og som vi tror, at du har størst glæde af at mestre".

Jaa, og det er jeg så ikke helt enig i, for jeg synes altså lidt det er en blærebog! Opskrifterne er rimeligt simple og kræver ikke de store redskaber og teknikker, men de er temmeligt dyre at lave! Især hvis man vælger at bruge Valrhona chokolade som forskrevet, men også mængderne af nødder, bær og æg kan hurtigt få kagerne til at blive en kostbar sag. Ligeledes er der flere opskrifter med havtorn og hyben. Det er jo noget, der vokser vildt i den danske natur, men har man ikke lige mulighed for at finde sån nogle buske, så udelukker det lidt.
Personligt vil jeg indrømme, at jeg ikke bryder mig særligt meget om Claus Meyer. Han er så... irriterende på en eller anden måde og måske også en lille smule snobbet i hans madlavning....
Når det er sagt, så skal det også siges, at han virkeligt kan lave kogebøger!
Jeg har både "Meyers Brød" og nu "Meyers Kager" og begge er virkeligt smukke, godt skrevet og fuld af spændende opskrifter.
Så "mangler" du lige en god kogebog, så kan den her klart anbefales. Jeg skal hvertfald både prøve "Jordbærtærte med pistaciemasse", "Marmorkage", "Marcipankage med ribs", "Små Pistaciekager" og "Brioche-brød med mørk chokolade og creme".

11 kommentarer:

Merca sagde ...

hmm....jeg kan godt følge dig, Meyer er heller ikke min kop te. Jeg synes tit at han gør forholdsvis simple ting lidt for komplicerede ! Men alligevel har jeg stadig de fleste af hans kogebøger. "Almanak" er meget god og inspirerende !

MissMuffin sagde ...

Merca, sån har jeg det også med ham- og så snakker han på sån en irriterende måde, haha!
"meyers Kager" er en rigtig fin bog og der behøves man hverken se eller høre på ham:)

Piskeriset sagde ...

Hehehe! Jeg har det lige omvendt - jeg synes, han er fantastisk inspirerende, men jeg var ikke synderlig imponeret over denne bagebog, som jeg fik mulighed for at bladre igennem, da svigermor fik den juleaften. Der er for mange gengangere blandt opskrifterne i forhold til mange andre bagebøger.

I øvrigt en god betragtning mht. prisen på råvarerne - det løber jo let op, når det især er nødder, chokolade og smør, der skal i kagerne. Men jeg ville nok i højere grad forbinde 'blærebog' med svære teknikker og dyre specialværktøjer.

MissMuffin sagde ...

Piskeris, det synes jeg ikke at han er:)
Det er der måske nok ja, for det er mest "klassikere" der arbejdes med. Synes bare, at mange af dem er i en lidt mere opdateret version, så de bliver lidt mere lækre..

Dorte sagde ...

Sjovt at læse "og så snakker han på en irriterende måde" - det gør han nemli..... jeg ka sgu heller ikk li ham - stakkels mand ha ha....

MissMuffin sagde ...

Dorte, elsker at du er enig med mig:) For han snakker altså mærkeligt og det går li ind i mit "system", haha..
Heldigvis kan jeg godt glemme hvem han er når jeg læser hans kogebøger, for de fortjener nu stadig ros:)

Louise sagde ...

Ha ha, det er ikke første gang jeg hører de kommentarer om Meyer... Men selv er jeg vanvittig inspireret af ham, og glad for, at han har været med til at få nordisk kost respekteret i hele verden! Det er så fedt med mennesker der kan brænder for en sag som han gør! Og så er jeg altså fuldstændig ligeglad med, om han snakker sjovt! ;)

Maria M. sagde ...

Jeg fik også bogen i julegave! Jeg kan virkelig godt lide at der er billeder af hver eneste kage (hader opskrifter uden billeder) og så har jeg tænkt mig at tage hans råd om at bruge Valrhona-chokolade og Summerbird-marcipan med et gran salt.
Det er vel bare fordi han selv sværger til produkter af bedste kvalitet at han foreslår det (han har også lidt bedre råd til det end mig) - mon ikke han ved at der nok ryger mere Odense Marcipan i kagerne end af den dyreste;)

Jeg glæder mig personligt til at lave napoleonshattene med pistacie og choko-kirsebærtærten, men glæder mig også til at læse om dine forsøg med opskrifterne - du har vist et bedre håndelag end jeg for bagning.

Malene uden R sagde ...

Mmmmmh de titler lyder slet ikke værst! :)

Sussi sagde ...

Glæder mig til, at se hvad du får lavet fra bogen - de ting du nævner lyder yderst lækre :)

MissMuffin sagde ...

Louise, jeg synes også han er dygtig, men han er irriterende. Han går li "i systemet":)

Maria M, det har jeg bestemt også tænkt mig at gøre:) Jeg har efterhånden fundet den chokolade jeg foretrækker til bagning og den er ikke i nærheden af samme prisklase som Vahrlona:) Jeg er også vild med de mange billeder- det er en rigtig smuk bog!
Bagning handler mange gange om træning, for herhjemme er der altså også sket mange svipsere- og det sker der også stadig engang imellem:)

Malene, der er virkeligt mange lækre sager deri, som bare tigger om at blive prøvet! Så mangler der bare en anledning:)

Susi, der skal hvertfald nok blive lavet noget, for der er rigtig mange lækkerier deri- nu skal der bare lige være en lejlighed, for vi spiser sjældent kage i hverdagen:) Kristian er faktisk ret så kræsen når det kommer til kager!