søndag den 18. december 2011

Risengrød i Römertopf

Jeg skal have risalamanden med til både juleaften og julefrokost 2. juledag, så får ikke at skulle røre armene af, så kunne jeg godt tænke mig at lave den i ovnen.
Laver den nogle gange i ovnen i en gryde og det fungerer fint. Min største gryde er bare lige lille nok:)
Da Klidmoster vidste hvordan den kan laves i Römertopf måtte det også afprøves.

Jeg fulgte vejledningen, men lavede 1½ portion og skruede op til 175 grader i håb om at det ville gå lidt stærkere. Det gjorde det ikke, så efter lidt over 2½ time var der risengrød.
Jeg synes ikke, at grøden blev bedre end i gryde (hverken komfur eller ovn-metoden) og så synes jeg det var temmeligt besværligt. Sån en römertopf er ikke særligt nem at håndtere og den skal jo ud 5 gange undervejs, så det er ret besværligt- jeg fik da også brændt mig!
Så det gider jeg nok ikke døje med en anden gang!

12 kommentarer:

Dorte sagde ...

Når jeg laver risengrød, sørger jeg for hele tiden at ha varm mælk (micro ovn),at putte i grynene.... en lille bitte smule af gangen - så det hele tiden småkoger.....og smører gryden hele vejen op af siderne med smør, så det ikk brænder på.....jeg bruger Pama ris, det skal kun koge 35 min. Syns ikk jeg rører specielt meget, ikk så jeg får ondt i armene.....

MissMuffin sagde ...

Dorte, det synes jeg altså også lyder lidt besværligt, det med at skulle have gang i mikro'en også. Ind til videre tror jeg min favorit er gryden i ovnen- det bliver meget nemmere når jeg så får min store Lecrueset-gryde i julegave:)

Solvejfire sagde ...

Jeg laver det også i mikro ovn, mælk og grødis i en plastskål også kører det. Rører lige i det et par gange undervejs. Det brænder aldrig på om hmtvtil rengøring, er skålen lige til at vaske af.Det er altså nemt :)

Anonym sagde ...

der er også noget med at det kan laves i en stegepose i vandbad.

hilsen kristine

KageKonen sagde ...

Jeg laver næsten altid risengrøden i sengen. DET er nemt.

Risene koges i lidt vand et par min., mælken i, koge op - og så ind i sengen pakket godt ind i dyner. Og wupti efter et par timer er der både risengrød og varme dyner :)

Marianne

Sarah sagde ...

Jeg laver også næsten altid risengrød i sengen..Det er både nemt og så sparer man også en del strøm :)

Dorthe sagde ...

Jeg laver det i micro oven det er let og fungere rigtig godt.

Anonym sagde ...

Har altid lavet den i sengen, men ville så prøve Meyers opskrift (200 grader i ovnen) - al for høj temperatur og sikke noget smadderværk, grøden kogte over; så nu er jeg tilbage til "sengemetoden" - ingen brændte fingre og ingen rengøring af ovnen!

Den blå KitchenAid

Piskeriset sagde ...

Jeg plejer at starte med at koge risene i lidt vand og så tilføje lidt mere vand løbende de første 20-30 minutter. Så brænder det ikke lige så let over, og jeg skal ikke stå og stirre på gryden hele tiden men kan gå til og fra komfuret, som det nu passer mig. Derefter putter jeg sødmælk i og lader det simre, indtil grøden er klar.

Jannie sagde ...

Den opskrift der står bag på Pama's risgryn er nem og god.
Risene koges op i vand, mælk tilsættes og koges op i 5-10 min, og så skal det pakkes ind og i sengen i 1½ time.
Jeg plejer at koge det op igen bagefter og smage til med salt og sukker, og evt vanille.

Mega nemt, og ikke meget røring ;)

MissMuffin sagde ...

Solvejfire, jeg har kun fået det en gang i mikrovnen og det smagte altså ikke rigtigt, så det er ikke mig:)

kristine, det har jeg aldrig hørt! Det må googles:)

Marianne, den metode kender jeg godt. Tror det er min moster der gør det sån. Men der er jeg altså sippet, ingen mad inde i sengen!

Sarah, det med strømmen er selvfølgeligt en god ting, men det er næppe særligt sundt for fugtigheden i sengen.. jeg kender godt metoden, men det vil jeg ik lige ha ind i min seng..

Dorthe, jeg synes bare det får sån en mærkelig smag. Det smager ikke helt som i gryde og konsistensen er heller ikke det samme.

Den Blå Kitchen Aid, jeg har lavet det i en gryde ved knapt 200 grader flere gange uden problemer, men der skal en stor gryde til for at det ikke bliver noget griseri..

Piskeris, måske jeg skulle til at gøre det løbende. Jeg bruger så meget lidt vand og godt med sødmælk, men måske det kunne fungere- det må være lidt a la at lave risotto:)

Jannie, jeg vil ikke ha grøden ind i min seng- der skal hverken spises eller laves mad derinde:)

Malou Klidmoster sagde ...

Æv, det var da ærgerligt at du ikke kunne lide det. Jeg har lige endnu en portion julegrød er i ovnen nu - igen i Römertopf. Jeg tror nu også jeg ville foretrække en støbejernegryde, men sådan en kan jeg slet ikke løfte.

Er din Römer stor? Min kan sagtens gå ubesværet ud og ind af ovnen med godt plads til hver side - det gør måske en forskel?

Glædelig jul :-)