lørdag den 14. januar 2012
HavreHatte
Vi spiser sjældent brød til morgenmad i hverdagen, men i weekenderne skal der gerne en ostemad til. Så jeg har bagt en portion havrehatte efter opskrift fra Brødet.dk. Mine blev nu ikke helt så hatte-formede, men de blev stadig rigtigt fine og velsmagende. De passer perfekt til en ostemad:)
Jeg lavede kun halv portion og fulgte ellers opskriften. Jeg brugte dog lidt mindre mel, nok kun omkring 250 g. af den almindelige ølandshvede, men der må du lige prøve dig frem:)
HavreHatte (14 stk.)
20 g. gær
3/4 spsk. salt
2½ dl. lunken vand
75 g. havregryn
25 g. smør
3/4 spsk. sirup
75 g. grov ølandshvede
250 - 325 g. ølandhvede
Start med at smelte smørret. Når smørret er smeltet tilsættes havregryn og sirup. Lad det riste til havegrynene er gylde og sprøde. Lad dem køle lidt af.
Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt salt og den grove ølandshvede.
Rør herefter havregrynene i, men gem lidt til drys.
Ælt ølandshveden i til du har en fast og elastisk dej- ælt den godt!
Lad den hæve lunt og tildækket i 45 min.
Herefter deles dejen i 6-7 boller, der sættes i en smurt muffinsplade. De kan også formes som almindelige boller og sættes på en bageplade med bagepapir.
lad dem efterhæve lunt og tildækket i 45 min.
Bages 15-20 min. ved 200 grader.
Når bollerne er kølet lidt af vendes de ud af formen og afkøles helt på en rist.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
6 kommentarer:
Ej hvor lækkert :-)
De er lækre:)
Tip fra en USA-blog: Hvis muffins skal have en stor "hat", skal man smøre hele formen (ikke kun hullerne) og fylde hullerne helt op med dej.
Hilsen den blå KitchenAid
Jeg smurte faktisk hele formen, for jeg brugte spray-fedt, men den sku måske li ha haft lige lidt ekstra:)
De er rigtig fine og ser dejlig indbydende ud. Uha, nu får jeg også lyst til at bage :-)
Piskeris, de smager også dejligt og er både grove og svampede:) Det er altid skønt at bage, så gør det!!
Send en kommentar