søndag den 25. december 2011

MissMuffins klatkager

Jeg er noget bagefter med at blogge, men mon ikke lidt af det kan indhentes idag, hvor det eneste på programmet er dyner og kleenex.
Jeg er bare blevet snorforkølet og har fået ondt i halsen, så det er temmeligt kedeligt.
I aften skulle jeg ellers ha været i byen med et par af ynglings-tøserne, men det holder jeg ikke til. Derfor bliver 1. Juledag herhjemme en meget stille og rolig en af slagsen, med film og middagslur.
Først kan jeg lige dele en lille opskrift med jer. En, som de fleste nok selv har en opskrift på, men det skader nok ikke med en opfrisker:)
Hvis resterne af risengrøden ikke omdannes til risalamande, så bør den omdannes til skønne klatkager:) Det gjorde vi så en aften, hvor vi lige trængte!
Jeg laver dem altid lidt på slump og denne gang blev dejen måske en anelse tynd. De smagte heldigvis rigtig dejligt og lige som de skal- af vanilje:) Dejen kan også tilsættes kardemomme eller citronskal, men det er jo en smagssag..
Min mor laver dem også af risalamande, så er der rester fra igår kan det jo forsøges- så skal der bare ikke tilsættes sukker og vanilje..
Serveres med sukker og syltetøj:)

MissMuffins klatkager (ca. 12 stk.)
500 g. risengrød
2 æg
1 dl mel
2 tsk. vaniljesukker
ca. ½-1 dl. mælk

Pisk risengrøden sammen med sukker, æg, mel og vaniljesukker.
Spæd op med mælk, til dejen er den rette konsistens. Den skal være lidt tyk, ligesom dej til amerikanske pandekager.
Steg klatkagerne i en lille smule smør, ca. 3 stk. af gangen.
Adventskransen holder sig stadig flot, selvom den snart har stået i 4 uger. Nogle af nellikerne er udskiftet med ekstra hvide roser, da de blev lidt triste, men ellers synes jeg, at den står ganske nydeligt stadigvæk.
Imorgen ryger den ud!

3 kommentarer:

Kristine (CookieCrumble) sagde ...

Uuhm guf :) KLatkager går man aldrig galt i byen med ;) HAPS!

Håber du snart er frisk igen søde, og at du havde en dejlig juleaften igår, trods snot über alles!

Rigtig god 1 juledag. Du skal ikke være ked af, at du ikke kommer i byen, for du er ikke den eneste ;)

kram til dig

Bitten sagde ...

Det er bare et træls tidspunkt at blive syg på :( Håber du havde en dejlig aften i går alligevel, og at denne afslapningsdag gør dig rask i en fart.

MissMuffin sagde ...

Kristine, det er nemlig nogle skønne hapsere:) Det havde jeg heldigvis, det var først sidst på aftenen det begyndte at blive rigtig træls..
En lille bytur havde nu været hyggelig, men så må der bare ses endnu en film herhjemme i sofaen. Det er nok godt nok med det tempo jeg har haft på det sidste..

Bitten, det nemlig rigtig træls. Kan nærmest ingen ting smage! Det er jo en KATASTROFE med al den dejlige mad!! Aftenen igår var god, for det var først til sidst at jeg begyndte at blive dårlig..