torsdag den 4. april 2013

En stak kogebøger til anmeldelse

Der lander med jævne mellemrum kogebøger i min postkasse. Både dem, som jeg har sagt ja tak til og dem, som jeg ikke ved kommer.
Første kategori anmelder jeg altid, for dem har jeg også en forventning til. Anden kategori anmelder jeg nok mest kun, hvis jeg bliver rigtigt begejstret. Nu er der inden for kort tid landet 3 nye i postkassen, så jeg synes egentligt godt, at jeg lige kan give dem et par ord med på vejen- også selvom jeg ikke er så imponeret.


"Løgimose Sommer" af Anders Vald

Ligesom med "Løgimose Vinter" er opskrifterne i "Løgimose Sommer" ikke lige det jeg forventer med hverdagsmad. Det er ligesom at steder som Falsed Kro og Kong Hans Kælder sammen med ingredienser som knivmuslinger, knurhane, gåsebryst og rokkevinge rimer på hverdagsmad. Der er selvfølgeligt stadig nogle spændene opskrifter imellem og god inspiration at hente i bogen. Ligesom "Løgimose Vinter" er bogen meget smuk, med inbydende og rustikke billeder og et neutral farvevalg.
Den får 3 (store) ud af 6 mulige stjerner.

Smuk bog, mange spændende opskrifter men bestemt ikke hverdagsmad.

"Hermans Aftensmad" af Thomas Herman

Thomas Herman har med denne kogebog ønsket at skrive "en brugbar og håndgribelig kogebog", der afspejler den mad, som serveres for personalet på de restauranter, hvor han har arbejdet og den mad, som almindelige familier spiser i en travl hverdag. Det betyder også, at bogen er ret kedelig. Der er meget få af de anderledes og spændende opskrifter, men mange opskrifter på klassikere, som de fleste familier har deres egen opskrift på.
Designet er fint og holdt i hvidt, sort og rød-orange, mens billederne er en smule kedelige og anonyme. Jeg synes, at bogen mangler lidt kant og lidt personlighed.
Den får 2 ud af 6 stjerner.
Lidt kedelig og bidrager ikke rigtigt med noget nyt.


"Bær. I haven og i køkkenet" af Ritt Bjerregaard og Jørgen Vittrup

Da denne her lå i min postkasse blev jeg lidt overrasket, for jeg vil nu mene, at den er mere en havebog end en kogebog. Men nu har jeg jo så også fået mig en have og mon ikke der med tiden bliver plantet lidt bærbuske i den også:)
Der er rigtig meget læsestof i bogen, der beskriver de mange forskellige typer bær, der kan dyrkes i Danmark. Både de mest almindelige typer bær, men også de mere sjældne. Bogen rummer råd og vejledning om dyrkningen af bær, Ritt Bjerregaards personlige historier om bær og en lille smule opskrifter. Opskrifterne er ikke noget særligt og er ikke dominerende i bogen.

Jeg giver bogen 2 ud af 3 stjerner som kogebog og 4 ud af 6 stjerner som havebog.
Der er ikke meget kogebog over den, men der er rigtig meget at hente hvis man selv vil dyrke bær i haven. Håber det giver mening:)

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hej. Jeg er helt vild med din blog og nyder virkelig at læse dine hyggelige blogindlæg med tilhørende fantastiske billeder! Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvordan du har fået dette job som anmelder af diverse produkter og bøger? Mvh Nanna

MissMuffin sagde ...

Hej Nanna
Jeg har først set dig nu- sorry!
Det er udelukkende blog-relateret, så forlaget har kontaktet mig. Det handler i bund og grund om "noget-for-noget". Jeg får lækre kogebøger og de får omtale..