onsdag den 17. april 2013

Drivhus i køkkenet


Mange af mit nips er købt i supermarkeder, for de er ret gode til at finde fine ting til fine priser.
Da jeg i Kvicklys reklame spottede det lille glashus, så måtte jeg lige ud og kigge på det. Har længe kigget på det fra Ikea, men det er noget større og kan derfor ikke være i min smalle vindueskarm.
Det her er mindre, så det kan lige være der.
Nu er Mynte og Basilikum så flyttede ind i håb om, at de overlever lidt længere- også selvom det er nogle ret store eksemplarer og der derfor kan blive lidt trængsel:)
Jeg er storforbruger af friske krydderurter, så jeg glæder mig til at kunne fylde haven med persille, purløg, timian, oregano, mynte, citronmelisse og rosmarin!

Det vil også være yndigt til forspirring af sommerblomster eller i haven/altanen til beskyttelse af skrøbelige planter som fx. basilikum.
Er man helt uden grønne fingre, så kan det også pyntes rigtigt fint med små kaktus, sukkulenter, stearinlys og lidt nips- måske det ender sådan herhjemme efter noget tid?!

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Krydderurter er ikke til at undvære - én ting er sikkert - purløg kan du ikke slå ihjel, og du kan også bruge blomsterhovederne i salaten; jo før de bliver klippet af jo bedre for planten. Jeg bruger også knopperne i salaten fra mine gamle salvieplanter, og dem er der gods i; planterne skal have nogle år på bagen, før de blomstrer. Mine passer helt sig selv udenfor på et solrigt sted i læ og er små træer i dag. De er flinke til at smide frø og lave nye planter - en god gaveidé.
Elsebeth

MissMuffin sagde ...

Elsebeth, det er de nemlig ikke. jeg regner med at plante nogen af dem i krukker og andet imellem blomsterne, for jeg synes det ser så dejligt vildt ud. Mynte og citronmelisse vokser bare så heftigt, at de nok skal i krukker. De dufter skønt i buketter og tilføjer lidt grønt...

Helle sagde ...

Det drivhus har jeg også kigget på, for det er bare så fint med buerne i siden..! Krydderurter er også en luksus at have i sin have. Jeg har dog haft svært ved at holde liv i salvie og rosmarin i mine krukker, men oregano, citrontimian og mynte har jeg gode erfaringer med. I vinters klippede jeg min store mynte ned og pakkede krukken ind i en plastiksæk. I dag fjernede jeg så sækken og mynten var allerede begyndt at lave små lysegrønne skud på trods af frost og ingen sol. Det er vist en af de planter som kan overleve det meste. :)

MissMuffin sagde ...

Helle, det er nemlig rigtig fint, men også lidt skrøbeligt!
Mynte skulle godt nok være ret nem at have med at gøre. Nu bruger jeg den som regel kun i Mojitos, så jeg har ikke brug for at den overtager hele haven, så jeg tror bare jeg gør ligesom dig med en krukke:)