lørdag den 6. april 2013

Wok med kylling, limedressing og peanuts

Her på det sidste er min gode wok blevet støvet af, for det er virkeligt nem og lækker mad til travle dage. Ja, og en god måde at få en masse grøntsager på.
Dressingen er en lille smule spicy, men kan sagtens tåle lidt mere lime og lidt mere sambal oelek, men Kristian kan ikke lide det alt for stærkt. Sambal Oelek er chilipasta, som fåes i de fleste supermarkeder.
Jeg har bare købt en pose frosen wokblanding, men det kan også sagtens laves med friske grøntsager- det er hvertfald en god måde at få ryddet op i køleskabet på!


Wok med kylling, limedressing og peanuts (2 pers.)
2 kyllingebryster
250 g. wokblanding
½ dl. peanuts
salt, peber

Dressing:
saft af ½ lime
4 dråber fish sauce
1 tsk. sambal oelek
½ tsk. honning
1 fed hvidløg, presset

Tilbehør:
Grove nudler eller ris


Start med at blande alle ingredienserne til dressingen. Smag den til, så den er stærk og syrlig.
Skær kyllingebrysterne i tern.
Var en lille smule olie op i en wok. Når olien er varm steges kyllingen heri til den er næsten gennemstegt. Krydder med salt og peber.

Kom grøntsagerne ved og svits et øjeblik. Hæld dressingen over og svits yderligere et øjeblik.
Hæld det hele inkl. stegevæden over i en skål og drys med peanuts.
Serveres straks med nudler eller ris.

5 kommentarer:

Maria sagde ...

Mums, det ser lækkert ud. Jeg har købt peanuts, fish sauce og lime til denne ret: http://modemedmere.dk/2013/04/svinespyd-med-salat-asian-style/ så jeg har jo næsten alle ingredienserne! Jeg trænger sådan til lidt hot mad, for sommertiden trækker lidt tænder ud synes jeg. Spicy mad giver energi, synes jeg. Så tak for et godt bud. De kommende dage bliver asiatiske herhjemme. :)

Helle (Loquaciouslily) sagde ...

Jeg er også blevet lidt pjattet med wok og specielt efter en lidt for usund påske :) Og så synes jeg at det er en sjov udfordring at lege med nogle nye typer smagsgivere såsom lime og fishsauce - selvom det føles forkert at tilsætte noget der lugter så fælt i sin mad ;)
Din ret ser rigtig lækker ud, så den ryger på inspirationslisten med det samme.
God weekend!

MissMuffin sagde ...

Maria, jeg er godt set opskriften- det ser lækkert ud! Det er hvertfald oplagt at lave endnu mere asiatisk, når du alligevel har ingredienserne på lager. Som du siger, såicy mad giver lidt mere energi!

Helle, fishsauce er godt nok en sjov størrelse, men det virker jo! Wokmad er selv Kristian glad for, så det bliver heller ikke sidste gang vi får det!

Martina/fiflerierpaafjerde.blogspot.com sagde ...

Det ser super lækkert ud, og super enkelt!

MissMuffin sagde ...

Martina, det er nemlig enkelt og lækkert:)