mandag den 6. maj 2013

Status LCHF

Ja, hvad er status efter en lille uges tid på LCHF?
De første dage gik fint, men så begyndte jeg at blive ret hurtigt sulten og det er ikke meningen, at man skal spise en masse mellemmåltider. Så jeg har været sulten mange gange.. Man må jo spise de mængder man ønsker til hvert måltid, men mit problem er nok lidt, at min mund bliver rigtig mæt før min mave. Maden er rigtig lækker, men også fed og med masser af smag, så jeg bliver hurtig fyldt.


Maden er fin og jeg får spist en del flere grøntsager. Det kræver en del mere forberedelse til hvert måltid. Jeg savner virkeligt brød, så jeg "syndede" lidt både fredag og lørdag, hvor jeg spiste en halv "Nordbolle" fra Guldbageren, der indeholder få kulhydrater og en del protein. Jeg ved ikke helt, om det er godkendt som LCHF-mad, men jeg tog chancen. Sukker derimod går det ret godt med at undvære. Jeg har spist 2 tern helt mørk chokolade som jeg elsker og det må man heldigvis gerne. Selv frugt har jeg begrænset til næsten ingenting og jeg elsker  ellers bare frugt.

Min krop har reageret ret meget på det. Både med hovedpine og træthed i næsten en uge nu.
Desuden er det lidt hårdt for min mave, der ikke er vandt til at spise så meget kød og så lidt fuldkornsprodukter. Ikke, at jeg har været syg og dårlig og oppustet, men det kan mærkes og jeg har haft lidt mavepine. Jeg har ikke vejet mig før jeg begyndte, så jeg ved ikke, om jeg har tabt mig. Umiddelbart vil jeg sige nej.

Vi tager lige en LCHF-uge mere! Det bliver nu godt nok en "LCHF-light" denne uge, men det skal jo også passe til mit liv.
Både tirsdag og torsdag spiser jeg ude med dejlige veninder og der vil jeg også vælge lige det jeg har lyst til.
I aften spiser jeg hos Camilla og der er der helt sikkert lækkerier på menuen:)
Onsdag er der bestyrelsesmøde for Hjerterummet hjemme hos mig, så der vil der blive serveret kaffe, frugt og nok også en lille bid rigtig kage. Den har jeg tænkt mig at smage på!
Så en total udelukkelse af sukker og stivelse bliver en umulighed, men kunsten bliver at holde det på et ordenligt niveau! Det er også mere realistisk hvis det skal holde..


Mandag: Spiser jeg hos Camilla.
Tirsdag: Græske frikadeller med ovnbagte grøntsager og fetatopping. (Spiser frokost ude)
Onsdag: 5 minutters-salat.
Torsdag: Spiser jeg på Ulla T med Uni-pigerne.
Fredag: Entrecotes med bearnaisedip og kål-salat.
Lørdag: Italienske kødboller i tomatsauce. "Squashpasta" og  grøn salat til.
Søndag: Kyllingekebab med tabouleh og hummus.

Ja, det bliver svært at spise LCHF i denne uge, men morgenmaden og frokosten kan i de fleste tilfælde sagtens blive LCHF. Jeg må se hvordan det går, for mine uger ser ofte sådan her ud, så det bliver en udfordring for LCHF-stilen, for jeg vil på ingen måde være hellig eller have egen mad med!

2 kommentarer:

Kirsten sagde ...

Det er underligt så forskelligt man reagerer på hvad man putter i munden. Hjemme hos os har vi siden jul fjernet sukker, stivelse og animalsk fedt(næsten) fra vores kost, så vi spiser masser af grønt, magert kød, vegetabilske olier og mandler/nødder som mellemmåltider. Og vi har begge fået meget mere energi og som sidegevinst tabt en del kilo. Det beviser jo bare, at der ikke findes en kost der er god for alle, så det er vigtigt at man gør det man har det bedst med.

MissMuffin sagde ...

Kirsten, det er nemlig underligt. Jeg tror nemlig ikke, at det her duer for mig. Normalt er jeg ikke træt og har meget sjældent hovedpine, men det har jeg haft i en uge nu.
Maden er meget lækker, men jeg savner min rugbrødsmad:)