onsdag den 1. maj 2013

LCHF-Madplan!

Nogle gange skal man udfordre sig selv, så vi prøver lige det der LCHF nogle dage, for nu er kogebogen landet herhjemme og så kan den lige så godt testes ordenligt. Ligesom da jeg testede "Få en lykkelig krop på 28 dage". Så fra i går og ugen ud det masser af kød, fedt, æg og grøntsager:) Ingen brød, ingen kartofler og ingen pasta- og helst ingen sukker!
Skab og køler skal dog lige tømmes, så mandag blev restemad inden vi gik igang.

Ugens madplan kommer derfor til at se sådan ud:

Mandag: Fladbrød, deller, grøntsager, tzatiki- køleskabet skal tømmes for rester.
Tirsdag: Kylling i tomatsauce med mascarpone. Tomat- og blomkålssalat til.
Onsdag: Er Kristian ikke hjemme. Salat med æg og tun til mig.
Torsdag: Laks med fetalåg og græsk salat.
Fredag: Blomkålspizza med tomat og skinke.
Lørdag: Er jeg alene hjemme. Noget salat med kød og avocado til.
Søndag: Aubergine alla Parmigiana med bønnefritter.

Ja, der skal ikke rigtig bages den her uge, for brød er forbudt. Måske jeg tager mig sammen og bager det der omtalte brød kun med kerner og æg. Bare for at gå all-in:) Derudover skal der spises en del æg, fed yoghurt og anderledes smoothies til morgenmad. Frokost bliver primært rester af ugen salater, spædet op med lidt ekstra kød, æg eller hummus. Så må vi se hvordan det går:)
Spiser nogen af jer efter LCHF?

11 kommentarer:

Helle sagde ...

Det lyder spændende med den madplan. Jeg kunne slet ikke forestille mig at leve uden stivelse, men et par gange om ugen prøver jeg at lave aftensmad uden, og jeg synes faktisk at man bliver mæt på en mere behagelig måde. Jeg er især glad for julie karlas opskrift med øko oksedeller med squashspaghetti vendt med lidt pesto, og lasagne med plader af aubergine og squash. Glæder mig til at høre hvordan denne uges madplan er gået :)

BillyRubin sagde ...

Spændende! Håber, at du vil poste opskrifter, hvis retterne bliver gode.

Mht. stenalderbrødet, så har jeg bagt det og må indrømme, at jeg blev lidt overrasket over HVOR fedt/olieret det var! Altså ja, det er olie i, men når man rørte ved brødet var hånden fuldstændig smurt ind i olie bagefter - adr, det kunne jeg altså ikke lide.

Marian N. Larsen sagde ...

jeg glæder mig til at høre hvordan du har det efter en uge på LCHF.... alle retterne lyder jo ret lækre og uden hokus pokus.

Anonym sagde ...

Jeg glemmer aldrig den middagsstund, min datter og jeg for otte år siden kom ind på ranger-kontoret i Hamilton, MT, og så en kontordame sidde med et stort stykke kold oksesteg i den ene hånd og med en gaffel spiste en stor portion mayonnaise til - hun sagde, at det var sundt at spise efter Atkins kur. Man forsøgte dog at holde hemmeligt så længe som muligt, at han selv døde fed og med hjerteproblemer.
Elsebeth

Anette sagde ...

Jeg har PCO og spiser efter samme principper

Det har betydet rigtig meget for mig. Er ikke oppustet, tabte alt fedtet på maven i løbet af 2-3 mdr., har fået mærkbart mere energi og som et ekstra bonus er jeg gået en tøjstørrelse ned.

Glæder mig til at blive inspireret - så jeg håber på lidt opskrifter fra dig.

Anonym sagde ...

Har reseveret boken på biblo, forsøger men rugbrød og mig går alt for godt. men vil prøve at give det et forsøg

Maria sagde ...

MissMuffin, jeg er virkelig spændt på at følge dig på kuren! Du lægger jo ikke skjul på, at du holder af brød og pasta, så gad vide hvordan det vil gå. Hvis du kan leve med det, kaster jeg mig måske også ud i et forsøg. Måske... :)

MissMuffin sagde ...

Helle, det kan jeg heller ikke! Jeg elsker brød og kartofler! Det kommer jeg aldrig til at kunne undvære, men jeg tror det er sundt lige at tage en "kold tyrker", for jeg får generelt alt for mange kulhydrater..

BillyRubin, der kommer helt sikkert et par stykker:)
Jeg har hørt, at der er meget delte meninger omkring det, så det må prøves. Er det meget fedtet/olieret er det nok heller ikke noget for mig, for det er brød jo ikke normalt..

Marian, det gør de nemlig:) Det er en god begynder-bog men skal man spise LCHF resten af livet, så skal der flere bøger på lager..

Elsebeth, Atkins og LCHF er ikke det samme. Ved Atkins-diæten skal din kost primært bestå af kød og lidt grønt. I LCHF skal din kost bestå af både kød, grønt og gode olier, hvoraf det er vigtigt, at kvaliteten også er ordentlig. Begge diæter anbefaler at man udelukker stivelse og sukker, men de er stadig ikke helt ens, for grøntsagerne fylder en del i LCHF.

Anette, jeg har også en veninde med PCO, der har oplevet rigtigt fine resultater med LCHF.
Jeg har en ganske nydelige "muffintop" midt på maven, som jeg ikke vil være ked af at reducere lidt på, så lad os se om det lykkes! Der skal nok komme lidt opskrifter på bloggen- både fra bogen og fra egne gemmer:)

Anonym, rugbrød er også et hit hos mig. Og knækbrød. Og Ølandsbrød. og.... Så skulle det nu ske, at jeg oplever super gode resultater på denne kur, så må rugbrødsmadderne blive en særlig ting engang imellem..

Maria, jeg er virkeligt en kulhydrat-junkie:) Jeg kunne sagtens undvære kød det meste af tiden og så bare leve af stivelse og grøntsager:)
Jeg kommer aldrig til at kunne leve sådan her 100%. Brød, kartofler, pasta og frugt er bare mine livretter, så der vil snige sig lidt ind er jeg sikker på. Men lidt forandring kan stadig være godt!

Sarah sagde ...

Lyder som et spændende projekt, glæder mig til at følge det.
Vi har siden 1. januar droppet alt hvad der hedder stivelse og sukker, så dvs. ingen brød, pasta, ris, kartofler eller slik og kage :).
Har aldrig haft det så godt før og det er nu blevet en god livsstil, og lækkert er det selvfølgelig også at der er røget kilo.

frk. sveske sagde ...

Hej,
Jeg glæder mig meget til at høre, hvad I synes efter en uge med LCHF. Det var sådan én uge uden korn og sukker, som overbeviste mig for over et år siden. Jeg lever langt bedre uden korn, sukker etc. Mindre humørsvingninger, bedre energi gennem dagen og til min træning, mindre oppustet - listen er lang ;-)
KH
- frk. sveske

MissMuffin sagde ...

Sarah, spiser du aldrig stivelse eller sukker- heller ikke når du er ude?
Der er den største udfordring for mig. Jeg døjer stadig med træthed og hovedpine, så jeg ved ikke lige om det her dur for mig. Jeg savner især rugbrød!

Frk. Sveske, der kommer status imorgen:)
Jeg synes, at det er svært og har desværre ikke haft en masse positive oplevelser endnu, for min krop reagere med sult, en smule mavepine, hovedpine og træthed! ØV!