lørdag den 25. maj 2013

TEST: Levering af dagligvarer fra Osuma.dk

 Osuma.dk er et onlinesupermarked, hvor du kan bestille dine varer og få dem leveret direkte hjem på dit køkkenbord. Dine varer kommer fra den lokale Super Brugsen eller Kvickly og fragten koster 29 kr. Så bliver varerene leveret på dit køkkenbord. Vil du have dem sat i køleskabet koster det 25 kr. ekstra og vil du hellere have dem leveret i døren, så koster det 15-25 kr. ekstra.
Jeg har fået 300 kr. til at købe varer for, så jeg kunne teste konceptet.

Hos os kom der en rigtig sød, ung mand med vores varer i Osumas egne kasser, som han bar ind på køkkenbordet. Selvom han intet gjorde forkert (tog pænt skoene af og det hele), så ville jeg foretrække at få dem i døren, så jeg ikke skulle have endnu en fremmed ind i mit hjem. Det koster så 15-25 kr. ekstra, hvilket jeg synes er lidt af at stramme den! Jeg kan godt se deres argument med miljøet, men så meget koster 2-3 plasticposer altså ikke. Så der er prisen lige skruet lidt for højt op. Ellers kunne de overveje et kasse-system ligesom Årstiderne.


Alle mine varer var rigtigt fine. Jeg havde købt en blanding af hvad vi manglede og hvad jeg synes, der var relevant at teste.
Hvad jeg manglende: akaciehonning, køkkenruller, brikjuice.
Hvad jeg ville teste: entrecotes, frugt, grønt, krydderurter, mejerivarer, skaldyr, frosne bønner, mel.
Deres bageriafdeling var for mit vedkommende simpelthen så trist, at jeg ikke gad prøve noget af det. Jeg er usikker på om varerene kom fra Kvickly, som umiddelbart et tættest på os. Deres bageriafdeling er rimeligt fin, så udvalget på Osuma.dk er ret kedeligt i forhold til. Udvalget er rimeligt stort, men jeg kunne fx ikke få en økologisk smør og så var der ingen fersk fisk.
Alle mine varer var friske, lækre og i god stand. Holdbarhedsdatoerne var rimelige og alt var pakket forsvarligt. De frosne bønner var pakket i en pose for sig selv, så de fx ikke kunne klistre op af posen med mel. Så kvaliteten var helt i orden og alle varer kom. Jeg havde bestilt øko-bønner, men fik så almindelige bønner, da de ikke havde de andre. Den unge mand gjorde mig opmærksom på det, så jeg kunne vælge om jeg ville modtage dem eller ej.


Så kvaliteten og servicen hos Osuma.dk var bestemt helt i orden. Dog er der også nogle minusser. Varerene er simpelthen for dyre! Nogle produkter havde lige fået lagt en krone eller to oveni hvad de koster i min lokale Kvickly, så det kan godt være, at fragtprisen er rimelig, men så betaler du bare mere for dine varer. Vi har hvertfald ikke råd til denne løsning.
Tidsintervallerne for leveringen er også ret lange. Der var kun ledige tider tilbage mellem 16-19. Det betød, at vi fik varer 18.30, som var lige midt i aftenmaden. De kunne godt være lidt kortere, for man er lidt bundet af det. På hjemmesiden står der, at man vil modtage en sms ca. 30 min. inden varerene bliver leveret- det modtog jeg ikke..

Anledningen for denne test er, at Osuma.dk netop afholder en rigtig fin konkurrence, hvor du kan vinde 1 års forbrug af dagligvarer, leveret lige til døren af Osuma.dk. Hvem gad ikke vinde det?
Så smut forbi konkurrencen på Facebook og svar rigtigt på spørgsmålet, så er du med i konkurrencen om dagligvarer til en værdi af 24.000 kr.

Konkurrencen slutter 1. juni 2013, så skynd dig at få det gjort :)

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg synes i modsætning til dig, at det er klart, at varerne er lidt dyrere, end hvis man selv skal tage ind i butikken og finde varerne - og så stå i kø ved kassen; måske kommer der benzinudgifter og bøvl med at finde en parkeringsplads oveni. "Time is money". De kan ikke nøjes med de 15-25 kr. for fragt; de skal jo også have én til at finde varerne og pakke dem forsvarligt, hvilket koster butikken løn til en ansat - og hvem kan ret længe drive en underskudsforretning. Har man fuldtidsjob og tre mindre børn, prioriterer man sin tid anderledes, end hvis man er ung, rask og uden børn og har tiden til det - så vil man selvfølgelig gerne spare ved selv at handle. Årstiderne og andre, der leverer til døren, er jo også nødt til at lægge på priserne for at kunne tjene på servicen.
Elsebeth

MissMuffin sagde ...

De skal have 29 kr. for levering og så er der tillægsydelser for 15-25 kr. afhængig af leveringsformen og det er der, at jeg synes det halter med hensyn til levering.

Måske, men i forhold til fx Netto er priserne i Super Brugsen og Kvickly i forvejen skruet op og at de så på hjemmesiden skrues yderligere op, det synes jeg lige er at stramme den. Jeg kan godt se, at det for nogen kan være super godt, men nu er det mig der skal teste det her ud fra mine behov og så skal jeg ikke tænke på alle mulige andre..