lørdag den 11. maj 2013

Anmeldelse: "Annes Spisekammer" (Politikens Forlag)

 Anne Hjernsøe har udgivet denne smukke kogebog med titlen "Annes spisekammer".
Bogen er fuld af opskrifter på ting, som du kan lave selv i stedet for at købe dem i dyre domme.
Her er opskrifter på grødblandinger, pålæg, syltede grøntsager, marmelader, pesto, kryddersalt, krydderiblandinger, brød, lækkerier og kryddersnapse. Især det sidste kan man høre, at Anne virkeligt brænder for, så der er også nogle ret spændende imellem:)
Bogen er rigtig smuk med masser af fine billeder, der virkeligt passer til temaet om "Hjemmelavet" og "Selvforsyning". Bogen er holdt i flotte, naturlige farver og med rigtig mange flotte billeder, der giver masser af stemning til bogen. Det er virkeligt en plus! De fleste af opskrifterne hører jo til i "småtings-afdelingen", så det kan nemt blive kedeligt, men det er lykkedes at styre helt uden om med denne bog.
 De fleste af ingredienserne er nogle, som man kan dyrke i haven eller samle i naturen. Hvis man slet ikke er til den slags, så kan de fleste ting også fås i de større supermarkeder.
Bogens opskrifter er derfor også rimeligt nemme at gå til, for det er de mest almindelige ting som hyld og ramsløg, der kan findes i naturen og som de fleste kender til.
 Bogen vil være rigtig god til dem med en have, kolonihave, dem der elsker at lave alt fra bunden og dem, der kan lide at samle deres mad i naturen.

Jeg giver bogen 5 store ud af 6 mulige stjerner.
Måske ikke en bog, som jeg selv ville have købt, men den "opfylder" sit formål og er rigtig smuk.

2 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Jeg kan gode lide, at det er fokuseret på 'de små projekter' i køkkenet, for der er sikkert mange, der tror, at det er meget sværere at lave marmelade, pesto m.m. end det egentlig er. Det er jo lidt synd, når det er så let at lave - og ofte smager bedre end det, man kan købe :-)

MissMuffin sagde ...

Piskeris, det har du helt ret i! Det er en rigtig god begynder-bog, for der er både klassikere og noget lidt mere avanceret..