mandag den 27. maj 2013

Jordbærkoldskål med vanilje

Da Camilla postede opskriften på jordbærkoldskål manglede jeg også lige en opskrift på en nem dessert, da jeg fik Nicole på besøg.
Camillas koldskål er lidt mærkelig, for der er flødeskum i. Hendes kartoffelsalat er også lidt mærkelig, for der er der også flødeskum i.. Men det smager nu meget godt, både koldskålen og kartoffelsalaten:) Ja, og Camilla er også sød selvom hun er fra Randers :)
Nå, men tilbage til koldskålen. Jeg ved ikke rigtigt, om jeg synes, at det er koldskål, men det smager godt og konsistensen er ret lækker. Den smager lidt af smeltet jordbæris! Jordbærsmagen er ikke såå gennemtrængende som jeg kunne tænke mig, men bruger man friske, danske jordbær tror jeg måske det kan give lidt ekstra. Jeg tilsatte lidt vaniljesukker, for jeg elsker vanilje og serverede den med små kammerjunkere og danske jordbær, der ikke smagte af ret meget..

Jordbærkoldskål med vanilje (ca 1,5 l.)
1 liter kærnemælk
1/4 l. piskefløde
50-60 g. sukker

ca.  ½ spsk. vaniljesukker
200 g. jordbær, optøede

Pisk fløden til skum i en stor skål.
Blend de optøede bær sammen med sukker og vaniljesukker og hæld det derefter ned til flødeskummet. Pisk det forsigtigt sammen.
Tilsæt kærnemælken i en tynd stråle og rør det forsigtigt sammen- jeg brugte KitchenAid'ens laveste hastighed.
Server straks med kammerjunkere og jordbær eller stilles på køl indtil det skal spises.

8 kommentarer:

Anonym sagde ...

Uhm, intet bedre end hjemmelavet koldskål med friske bær.
Jeg har kigget lidt efter en opskrift som ikke kræver past. æg - så det kan være det er din opskrift jeg skal have testet! :-D

MissMuffin sagde ...

Opholdsrum, hjemmelavet koldskål er de bedste. Jeg har også en opskrift på alm. koldskål som er uden æg og den jeg selv laver mest, den kan du også finde her på siden.

Camilla sagde ...

Haha, hvor er du sød :o) Jeg må åbenbart være mere end almindelig glad for flødeskum i min mad :o) Sjovt nok, når jeg egentlig ikke bryder mig om flødeskum?!? :o)

Hvad mener du for øvrigt, "selvom hun er fra Randers"? Du er da vist lidt flabet også!

MissMuffin sagde ...

Camilla, det må du være ja :) Flødeskum er ellers godt, både i kager, koldskål og kartoffelsalat:) Randers, det er ikke for godt :)

Anonym sagde ...

I mine unge dage hed det ellers "Randers reb, Randers handsker og Randers piger!", så der må da være noget særligt over de piger :-)
Elsebeth

MissMuffin sagde ...

Elsebeth, i disse tider er Randers bare li med bøller og duller :)

Kathrine sagde ...

Uhm! Lyder lækkert!
Tror du man kan bruge friske bær frem for optøede? er ikke så vild med at bruge frosne bær uden at de koges først :D
Og kan man godt lave den om eftermiddagen, og så spise den om aftenen? eller "falder" den så sammen? :)

MissMuffin sagde ...

Kathrine, du kan jo bare koge bærrene først og så lade dem køle helt af inden du blender dem hvis du er nervøs for de rå bær..
Jeg lavede den om eftermiddagen og serverede den om aftenen uden problemer. Dagen efter skulle den lige have en hurtig pisker fordi den skilte, men den var stadig luftig og cremet..