fredag den 17. maj 2013

Græsk yoghurt med nøddedrys og friske hindbær

Når man spiser LCHF er det den fede græske yoghurt på 10% som man spiser. Det passer mig godt, for den har den bedste smag og konsistens! Kan jeg slippe afsted med det, så er det også den jeg bruger når der laves tzatiki, for resultatet bliver så meget bedre.
Nøddedryssen er virkeligt lækker! Nødderne bliver sprøde af den lange bagetid, så det kan godt betale sig. Denne morgenmad er min favorit fra "LCHF- spis dig mæt og glad" af Jane Faber. Den er spist en del gange, da jeg helt klart er til den lidt søde morgenmad frem for den salte..
Jeg mosede hindbærrene sammen med yoghurten og lidt ekstra vanilje (man er vel vanilje-junkie), så der kan også bruges optøede, afdryppede hindbær hvis man ikke har friske. De var bare på tilbud i Netto denne uge, så jeg har spist en del:)

Nøddedrys
4 dl. blandede nødder
2 dl. kokosflager
½ dl. hørfrø
1 dl. solsikkekerner
1 tsk. vaniljepulver (jeg bruger Twisteren)

Hak nødder og kokosflager groft.
Bland dem med hørfrø og solsikkerkerner.
Bred det hele ud på en bageplade med bagepapir og drys med rigeligt vanilje.
Bag ved 100 grader i ca. 1½ time. Rør et par gange undervejs.
Lad det køle helt af inden det kommes i en lufttæt beholder.
Spis ca. 2 spsk. nøddedrys ovenpå 2½ dl. græsk yoghurt. Drys med lidt hindbær.2 kommentarer:

Marie sagde ...

Det smager bare helt vildt godt, det der nøddedrys! :) Hvis man er til det, så smager det altså også godt med tørrede tranebær i. Jeg spiser det på min havregrød om morgenen - det kan også anbefales. Nam nam.

MissMuffin sagde ...

Marie, det gør det nemlig. Jeg skal ha lavet en portion mere her en af dagene:)Tranebær er jeg også vild med, men så er det nok ikke LCHF mere..