fredag den 6. januar 2012

Grahamsbrød

Nogle gange må det godt være nemt og det er det her grahamsbrød fra "Byens Bedste Brød" også.
Det skal bare æltes sammen af få ingredienser, hæve og bages:)
Hver gang jeg bager fra Rikke Grybergs bog ender jeg med at bruge noget mindre mel, end opskriften angiver og det er også tilfældet her. Det er lidt irriterende, men alligevel er det en af mine ynglings-bagebøger!
Brødet smager skønt og har en saftig krumme, men det bliver desværre hurtigt lidt tørt. Det er lidt sån et brød, der nok skal spises samme dag det bages- det kan nu altid smides på risteren dagene efter:)

Grahamsbrød (1 stort brød)
25 g. gær
5 dl. lunken vand
2 tsk. salt
250 g. grahamsmel
ca. 500-600 g. hvedemel

Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt salt og grahamsmel.
Tilsæt melet lidt af gangen og ælt dejen til, at den er fast og blød.
Kom den i en skål og lad den hæve lunt og tildækket ca. 30 min.
Herefter æltes dejen hurtigt igennem og kommes i en rugbrødsform med bagepapir.
Lad det efterhæve 2-3 timer, til brødet er hævet op over formens kant.
Varm ovnen op til 250 grader. Sæt brødet i ovnen og skru så ned på 200 grader.
Bag det i ca. 30 min, til skorpen er sprød og brødet lyder hult.
Tag det ud af formen og lad det køle helt af på en rist.

Brødet blev blandt andet brugt til en sandwich med æg og rejer til Kristians madpakke:)
Derudover får han altid en lille juice med, clementiner og gulerødder.

5 kommentarer:

Kristine (CookieCrumble) sagde ...

uuuhm, sandwich med æg og rejer, i looove!!!!

MissMuffin sagde ...

Jeg kan ik så godt li rejer, men Kristian elsker dem!

Bitten sagde ...

Jeg tester dette brød i dag, da Daniel har klaget over, at vi intet "franskbrød" havde :D

MissMuffin sagde ...

Bitten, det var godt du så lige kunne bage et til ham:)

Mette sagde ...

Jeg tænkte på om man kunne lade det koldhæve natten over?
Eller er det ikke egnet til det?