Her kommer lige et lille tip til de bageglade: Netto har i denne uge Urtekrams bageblandinger, kerner, frø og flager på tilbud til 15 kr. pr. pose. Det synes jeg er billigt, for ellers koster de som regel mellem 20-25 kr.
Så jeg købte 6 poser: rugflager, bygflager, græskarkerner, solsikkekerner, semsamfrø og fiberbageblanding.
Især fiberbageblandingen kan anbefales, fx. til at bage disse lækre boller med.
Efter Kristian er begyndt at ha madpakke med bliver der bagt brød 1-2 gange om ugen herhjemme, så der går en del mel, kerner, frø og nødder til. Så lageret skal gerne fyldes op med jævne mellemrum og det er det så nu og det næste stykke tid:)
Jeg bestræber mig altid på at købe mest muligt økologisk, men nogle gange er det altså for dyrt. Når der så er tilbud, så slår jeg til gengæld også til:)
Og når vi nu er ved bagesnakken: jeg modtager gerne opskrifter på lækre brød og boller, så der kan komme lidt varitation i madpakken:)
13 kommentarer:
Et havregrynsbrød/boller er altid godt :-)
Især med en masse kerner i :-)
så skal jeg vist i netto:-)
jeg har et par brød som kunne være noget for dig. Dog er de ikke med kerner. Men det kan man sagtens tilsætte.
http://suburbankitchenlife.blogspot.com/2011/01/fantastiske-franske-pains-lancienne.html
eller
http://suburbankitchenlife.blogspot.com/2011/04/brdet-der-krver-tid-og-krlighed-men-er.html
Mette, er der mon en opskrift? Jeg kunne godt tænke mig at prøve at bage med havremel, for havre smager jo så godt..
Heidi, afsted i Netto med dig:)
Jeg kigger på dem:) Kerner er ikke et must, men det skal helst være noget der mætter...
Jeg plejer tit at lave gaffelboller (har ikke noget med gafler at gøre, men det hed den da jeg fik opskriften :) )
Lav dejen aftenen i forvejen og form til boller mellem to skeer dagen efter. Dejen er rimelig klistret,men det gør bare at den endnu lækre at spise når de er bagt :)
Tak for tippet :)
supergodt at fylde sit lager når der er gode tilbud. Det gør jeg osse altid. Og fik købt 3 poser af græskarkernerne fordi jeg altid bruger så mange af dem. Er glad for bage blandingerne fra Urtekram men jeg styrede mig, da de gamle altså skal bruges op først!
Marya, jeg kender godt de der boller på helt blød dej- min gamle kollega kaldte dem "brusebads-boller":)
Solvejfire- velbekomme:)
Tante Sød, det bliver man også nød til hvis der skal være penge til det hele:) Jeg er ret vild med den der fiberbageblanding, så posen var næsten tom- men jeg havde også lyst til at købe af de andre! Det skal jo så også bare nåes at blive brugt!
Tak for tippet. Jeg havde nemlig allerede glemt de gode tilbud i Netto. Så der må jeg ind i dag.
Ninna, det var så lidt:) Vi handler efterhånden kun i Netto og så lidt i Føtex, så jeg tjekker sjældent de andre reklamer længere...
Jeg har også hamstret en masse poser. Jeg bruger sesamfrø, solsikkekerner og græskarkerne til knækbrød...mmmm!
Og hørfrø....dem glemte jeg lige :-)
Vi er glade for disse boller:
Koldthævede (korn) boller
Ingredienser:
15 g. gær
1/2 l lunken vand
Salt
2 spsk. olie
600 g. hvedemel (skift evt. 200 g. af hvedemelet ud med groft mel, havregryn - eller halvt af hver - og tilsæt evt. lidt solsikkekerner, græskarkerner eller andre kerner).
Tilberedning:
Opløs gæren i vandet. Kom salt og olie i. Tilsæt melet og kerner og rør dejen godt sammen. Stil den i køleskabet i 12-16 timer.
Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, med 2 spiseskeer. Sæt bollerne i en kold ovn og bag dem 30 minutter ved 230 grader. Lav dem som store boller så er de gode som madpakkeboller.
Har også et langtidshævet brød med øl, surdej og sirup.
Og så bliver boller der er bagt med grød (havre, risengrød eller andet) eller rest af kogte ris, dejlig bløde og saftige længe.....
Mvh Sarah
Hyggemor, du fik også lavet dig et godt lager:) Jeg vil også snart bage nogle knækbrød, for det er en dejlig spise!
Tak Sahrah, det var en dejlig nem og enkel opskrift lige til at variere:) Jeg har også før bagt boller med havregrød med stor succes!
Send en kommentar