lørdag den 26. november 2011

And i Appelsin

Normalt er jeg ikke særligt vild med Camilla Plum. Hun er ligesom lidt for grov og lidt for snusket, men alligevel er hun lidt sej. Hun er hvertfald sig selv!
Aftensmaden idag blev fra hendes kogebog "Jul" og smagte rigtig skønt. Det er virkeligt tung og solid kost, men det mætter og varmer rigtig godt på sån en våd og blæsende dag som idag. Heldigvis levnede vi, så der blev en portion til fryseren til en travl dag.
Selvom fennikel og bladselleri normalt er grøntsager jeg går uden om, så smager de rigtig godt i sån en sammenkogt ret som den her, så det skal man ikke lade sig skræmme af!
Vi fik kartoffelmos til, men ris eller ovnfritter vil også smage rigtig godt.
Jeg lavede en del om i opskriften, men her kommer den som jeg fik den lavet:

And i appelsin (2-4 pers.)
4 andelår
2 store løg, hakkede
3 fed. hvidløg, presset
2 stængler blegselleri, i skiver
1 fennikel, i tern
3 dåser flåede tomater
2 laubærblade
1 spsk. spidskommen
1 spsk. groft salt
Saften af 1 appelsin
peber, olivenolie

Varm olivenolie op i en stor gryde og brun andelårene heri.
Tag andelårene op og stil dem til side. Sauter løg, hvidløg, bladselleri og fennikel et par minutter til de er bløde. Tilsæt spidskommen og herefter andelårene.
Hæld tomaterne over- hvis det ikke er nok til at dække lårene, så spæd op med vand.
Kom laubærbladene ved.
Lad det simre i omkring 1-1½ time med låget skråt på gryden. Rør et par gange i det undervejs.
Smag saucen til med salt, peber og appelsinsaft.
Er den for tynd tages lårene op og saucen koges ind ved kraftig varme til den ønskede konsistens er opnået. Smag herefter til med appelsinsaft, salt og peber.
Server sauce og andelår med det samme sammen med kartoffelmos, ovnfritter eller ris.

8 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Mmmm... det er rigtig vintermad :-)
Jeg er jo stor Plum-fan, og det er tilmed din skyld, at jeg købte Jul-kogebogen i sin tid. Den er siden kommet i top tre over mine yndlingskogebøger ;-)

MissMuffin sagde ...

Piskeris, jeg synes altså hun er lidt frygtelig! Bogen er også meget smuk og velskrevet, men meget af det er alt for tungt til min smag... Den her ret smagte nu rigtig godt:)

Piskeriset sagde ...

Pjatpjat - hun er bare ikke så pussenusset som mange af de andre kvindelige tvkokke. Det er dejlig forfriskende - nåja og så er jeg vild med hendes landlige tilgang, men jeg er jo også opvokset på bøhlandet :-D

MissMuffin sagde ...

Det er jeg altså også, med heste, køer og høns, men derfor sætter jeg stadig pris på hygiejne og let mad, haha..
Hun er helt sin egen, det kan vi godt blive enige om..

Agnethe - about a girl sagde ...

Det lyder og ser bare rigtig lækkert ud og jeg kan se, du har gjort den spiselig også for mit vedkommende. Nogle gange synes jeg også at fru Plum har nogle lidt sære smagssammensætninger, men overraskende nok, har de af dem, jeg har prøvet, været gode... Det kunne godt blive en af de retter, der skal afprøves i den kommende tid :)

Mathilde sagde ...

Det ser virkelig lækkert ud:D

Deborah sagde ...

Jeg har INTET imod hendes mad, uden jeg dog direkte har prøvet hendes opskrifter - endnu. Og dog, jeg har vist prøvet en, som blev god.

Men ellers er hun LANGT fra min kop te. Man må godt være præsentabel, når man skal i TV, og dertil egner hun sig SLET ikke i mit hoved.

Jeg husker, da Isabella Smith var på TV, det var godt, både og se på og maden. Hende gad jeg godt se igen. Men der er jo masser af andre. F.eks. brødrene, der nær havde fået mig kvalt forleden *S*

MissMuffin sagde ...

Agnethe, på det område stoler jeg nok på hende, for hun ved godt hvad hun laver:) Det her smager hvertfald super godt og selv kræsne Kristian spiste med stor fornøjelse:)

Mathilde, det var det også! Godt der er en portion mere i fryseren:)

Deborah, der er vi vidst meget enige! Hun er simpelthen for snusket til min smag og maden er tit for grov og/eller fed...
Isabella Smith har jeg aldrig set i tv desværre. Brødrene Price kan jeg godt li, de er nu meget hyggelige, men jeg synes ikke rigtig at vi har nogle gode tv-kokke her i Danmark...