mandag den 13. maj 2013

Afslutning LCHF

Ja, her stopper mit forsøg med LCHF så, for det har ikke været nogen kæmpe succes.
Det er svært at overholde og når kroppen så ikke belønner med mere velvære, så er det ikke meget ved. Første uge var det helt gennemført LCHF, med det resultat at jeg var ofte sulten, træt og havde hovedpine og mavepine.
Anden uge har været mere "light", da jeg har spist en del ude og også har fået lidt kage og is. Det er gået bedre, for jeg har ikke været sulten imellem måltiderne.
Mange siger, at "kroppe bare lige skal vænne sig til den nye kost", men jeg mener ikke, at det er helt rigtigt. Et par dage er ok, men en uge hvor det bare bliver værre og værre, det duer altså ikke. Min mave kunne slet ikke holde til de mængder kød og fedt, for samtidig røg der jo også en del fibre ud af kosten, da jeg ikke spiste kål hver dag og mange af grøntsagerne ikke er særligt fiberholdige.


Jeg er sikker på, at stivelse og sukker er årsagen til, at der sidder 5-7 kg. for meget på sidebenene, men jeg har ikke lyst til at udelukke nogen af delene fuldstændigt fra mit liv.
Det, som jeg har lært af LCHF er, at det slet ikke er så svært at skære ned på begge dele! Især ikke herhjemme, hvor Nutella og Coca Cola ikke er indtaget i de vanlige store mængder:) Det jeg har savnet mest er rugbrød og frugt! Til gengæld kan jeg slet ikke spise så meget fedt, kød og æg som LCHF indeholder. Det smager mig ikke og min mave gør oprør.
Så fremover bliver det nok noget med at begrænse stivelsen til 1 måltid om dagen, spise masser af grøntsager, lidt groft brød, lidt frugt, gode olier og så begrænse sukkerindtaget til de sociale arrangementer og det lyse brød til søndag morgen. Uge 2 var efter denne model og det passede min krop rigtig godt. Det er ikke sikkert, at der ryger nogle kilo på den model, men det kan også skyldes, at jeg ikke rigtigt får noget motion:)

Der er kommet nye favoritter til, bla. Blomkålspizzaen, Bønnefritter og  LCHF-smoothie. De vil helt sikkert blive lavet igen! Et blødkogt æg engang imellem smager mig, men alle de æg der indgår i LCHF bliver jeg hurtigt træt af. Kristian har også haft det ok med ikke at få stivelse til hvert aftensmåltid, så det er vi blevet enige om, at vi fortsat vil spise nogle gange om ugen og så begrænse det de øvrige dage.

7 kommentarer:

Charlotte den 2. sagde ...

Kosten har hjulpet mig. Jeg har tabt mig ca. 15 kg.

Venligst Charlotte

Kristine (CookieCrumble) sagde ...

Jeg ssynes det er fint, at du er ærlig og realistisk omkring dit forsøg. Og at du har fået nogle fif og gode åbenbaringer med i bagagen (især at du sagtens kan skære ned på diverse lækre sager, hvis du vil), er jo bare det skønne ved, at kaste sig ud i sådan et projekt. Dejligt du gjorde det, selvom det ikke var helt en succes. Man kan altid trøste sig med, at man da lærer en eller to nye ting om sig selv på den måde.

Piskeriset sagde ...

Meget interessant at læse om dine erfaringer. Jeg tror også, at det er en livsstil, som ikke passer til alle - først og fremmest fordi kroppe er forskellige, og noget, der er godt for én person, ikke nødvendigvis er det for en anden. Jeg overvejer at afprøve det på et tidspunkt for at finde ud af, om min krop reagerer positivt på det.

MissMuffin sagde ...

Charlotte, jeg tror også på, at den kan være rigtig god for nogen. Har et vennepar, der har tabt sig rigtig meget med denne kost. Min mave kan bare ikke klare det..

Kristine, det er jo det. Nu skal jeg bare lige finde kulhydrat-balancen for min krop, for jeg kan ikke helt undvære det, men det kan også blive for meget.. For trods mavepine, så havde jeg for første gang i lang tid ikke problemer med at være oppustet i tide og utide..

Piskeriset, det tror jeg bestemt heller ikke, at det er. Bortset fra alle æggene, så er det jo rigtig lækker mad, så det er heller ikke en livsstil med kæmpestore afsavn..

Unknown sagde ...

Hejsa :)
Super godt indlæg her. Det glæder mig hvor meget din oprigtighed skinner igennem i bloggen :)
Jeg læste lige i din kommentar at du ikke har været oppustet imens du har spist LCHF. Den oppustethed som nu normalt oplever, kan nemt skyldes gluten (jeg siger ikke det er årsagen, men at det kan være årsagen). Så du kan overveje at prøve en glutenfri kost af i en periode. På den måde får du stadig dine kulhydrater og kommer måske alligevel af med din oppustethed :)
Mange hilsner
Mette fra Nemvejen.dk

MissMuffin sagde ...

Mette, jeg prøver hvertfald at være så ærlig som mulig:)
Jeg tror ikke, at jeg er gluten-allergisk, men måske lidt gluten-følsom. Spiser jeg meget hvid stivelse bliver jeg lidt oppustet, men for meget fed mad, rødt kød og sodavand kan give samme effekt..
Jeg har levet glutenfrit i en periode da "Kernesund Familie"-bølgen herskede, men jeg bliver så muggen af den slags mad:)

Allon sagde ...

Synd du gav op.

Hemmeligheden ved at få det til at fungere er at lave en gradvis overgang, frem for bare at gå kold tyrker og skifte sin kost 100% fra den ene dag til den anden.