søndag den 2. august 2009

Auberginetærte med tomat og feta..

Uhm, en virkeligt lækker tærte!
Opskriften er fra "Tænd på tærter og Tryl med tilbehør" af Rikke Holm m.fl. Det er en af ynglings-kogebøgerne!
På billedet ses tærten før æggemassen er hældt på og før den er bagt, for jeg glemte at ta billeder selvom kameraet stod på køkkenbordet.
Jeg brugte lidt ekstra til æggemassen, for jeg synes at det lige var lidt nok til at dække, så opskriften er som jeg har lavet den og ikke som i bogen.
Dertil fik vi en blandet salat med advocado og de hjemmelavede tomater og masser af tzatiki med masser af hvidløg. Tzatiki skal altså laves med græsk yoghurt og den skal være 10%!
Tærten smager virkeligt godt og heldigvis er der også lidt til madpakken imorgen:)

Auberginetærte med tomat og feta:
Basisdej:
250 g hvedemel
125 g smør
1 tsk (urte)salt
½ dl vand

Fyld:
1 stor aubergine
3 tomater
½ bdt. basilikum
olivenolie

Æggemasse:
3 æg
4 dl creme fraiche 18%
salt og peber

Topping:
100 g feta i tern
½ bdt. basilikum

Skær auberginen i tynde skiver og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Pensl dem med olivenolie.
Smuldr den kolde smør ned i hvedemelet og saml hurtigt dejen sammen med salt og vand.
Når dejen er samlet rulles den ud/trykkes ud i tærtefadet.
Prik dejen med en gaffel og lad den evt. hvile ½-1 time- det havde jeg ikke lige tid til.
Forbag tærtebunden ved 200 gr i ca. 20 min. Brug varmluft, så aubergineskiverne kan bages samtidig.
Skær tomaterne i tynde skiver.
Aubergienskiver og tomatskiver ligges let taglagte på den forbagte bund.
Drys med groftklippet basilikum.
Pisk ingredienserne til æggemassen godt sammen og drys med feta på toppen.
Bages ca. 25 min ved 200 gr varmluft.
Ved servering drysses med hakket basilikum.

5 kommentarer:

Anonym sagde ...

Lyder lækkert :-) hvornår kommer du hjem og laver en tærte til din mor og pap ?

MissMuffin sagde ...

Det må jeg snart gøre, for det vidst ikke meget tærte-bageri du får lavet:)

Irene sagde ...

Uhmmmm...den må jeg også prøve :-)

Piskeriset sagde ...

Mmm - den tærte lyder rigtig god!
Jeg må nu indrømme, at jeg de senere år mest har lavet tzatziki på creme fraiche 9% - men jeg kan også godt lide, at den er ond og hvæser af mig, når jeg nærmer mig med skeen! ;-)

MissMuffin sagde ...

Irene, den kan du roligt servere for familien, det smager altså super godt:)

Piskeris, jeg synes altså det bliver noget tyndt sjap hvis man ikke bruger en ordenlig græsk yoghurt:)Den fede græske yoghurt giver den bedste konsistens..