lørdag den 8. august 2009

Parmesanpaneret svinemørbrad med ovnkartofler og bagt tomatsalat..

Vi skulle egentligt have haft den rette fra SpisBedre nr.9/2009 igår, men fredags-øllen løb vidst lidt fra dem, så Kristian var først sent hjemme.
Så for at mørbraden ikke gik til spilde har vi fået den idag til frokost.
Det smagte godt, men var ikke noget særligt. Jeg synes det smagte som en krydret version af kyllingenuggest!
Jeg halverede opskriften, men måtte alligevel lave lidt ekstra panering da min mørbrad var 300 g og ikke 250 g.
Så nok ikke noget jeg vil lave igen..
Dertil fik vi ovnkartofler med olivenolie og groft salt, og en klassisk tomatsalat, hvor tomat og mozzarella lige havde fået en tur under ovngrillen, inden den blev lagt på en bund af salat og drysset med frisk basilikum.

Parmesanpaneret svinemørbrad (2 pers):
250-300 g svinemørbrad
1/4 dl hvedemel
1 æg
1 sosk lys, fransk sennep
1 tsk tørret timian
1½ dl fintrevet parmesan
1 dl rasp
1 tsk salt
1/4 lieter olie til fritering

Afpuds svinemørbraden.
Skær den i ca. 2 cm tykke skiver, som bankes flade til de er ca. 1 cm.
Salt dem en smule på begge sider.
Hæld melet ud på en tallerken.
Pisk æg, timian og sennep sammen på en anden tallerken.
Blan rasp og parmesan på en tredje tallerken.
Vend først kødet i mel, så i æggeblandingen og derefter i osteblandingen.
Tryk godt med panering fast på kødet.
Varm olien op i en dyb stegepande.
Friter stykkerne 2-3 min på hver side, til paneringen er sprød og gylden.
Lad dem dryppe af på en tallerken med køkkenrulle mens du steger næste hold.
Server med kartofler og salat.

3 kommentarer:

Hanne K's verden sagde ...

Ærgerligt, når en ret ikke lever op til forventningerne. Det ser ellers godt ud.
Hvad med den bagte tomatsalat - var den god?

Anonym sagde ...

Hejsa Miss-muffin: Den dersens tomat-salat - den vil jeg da gerne vide lidt mere om. Bager du den i et ildfast fad i ovenen og lægger den så derefter på lidt grønt eller? lyder spændende :-)
Kom forresten til at smile lidt, da jeg læste dit fine svar til mig, ang vegetarisme og økologi...Du nævnte nemlig lige præcis økologisk tandpasta, som noget du ikke var så vild med...Og ak ja; det skulle jeg selvfølgelig prøve, så for 3 ugers tid siden købte jeg en tube, som jeg langsomt er ved at 'børste' mig igennem... En noget blandet oplevelse må jeg sige :-) Det vil jeg bestemt give dig ret i - det er ikke nødvendigvis det bedste produkt at satse økologisk på :-) Ha en rigtig go weekend. Knus herfra Århus

MissMuffin sagde ...

Hej Hanne..
Ja, men så fik jeg også prøvet det:) Den smagte skam udemærket, men ikke som noget særligt:)
Tomatsalaten var god, men tror den lige sku have haft lidt længere, så var osten blevet endnu bedre..
Knus

Hej grønne Pige:)
Sån noget mozzarella afgiver en del væske, så den skal laves i et ildfast fad hvis du ik vil have griseri i hele køkkenet:)
Så jeg laver den som jeg ville ellers med lidt olivenolie, salt og peber og så en tur under ovngrillen. Og så bar ovenpå lidt salat når den bliver taget ud..

Det er det jeg mener- jeg vil ikke være økologisk for enhver pris og sån en tandpasta der, den kan jeg altså ikke klare:)
God weekend:)