søndag den 16. august 2009

Kyllingeburger med tomat-advocado salsa..

Nu hvor vi ikke har været hjemme de sidste mange fredage har vi ikke fået fredags-burger, så idag blev det til søndags-burger: hjemmebagte burgerboller, stegt kylling, lidt ost, salsa af tomat og advocado, salat, agurk og en smule dressing. UHM..

Burgerbollerne er så gode, de bliver rigtig pæne, er nemme og lave og mætter rigtig godt. Den originale opskrift- som selvfølgeligt er fra "Varm på brød og Lun på boller"- er på 30 boller, men det har jeg slet ikke plads til i fryseren, så jeg lavede kun 1/4 del af portionen sådan ca. og fik 6 store boller.
Så nu er der lige et par stykker til fryseren til nem og hurtig aftensmad en anden dag.

Burgerboller (6 stk)
450-500 g hvedemel
75 g sigtemel
35 g gær
4 dl vand
20 g sukker
5 g salt
20 g smeltet smør
sesamfrø

Gæren røres ud i vandet.
Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen, til den er fast og smidig.
Lad dejen hæve 15 min lunt og tildækket.
Del dejen i 6-7 stykker og form til boller.
Dyp toppen i masser af sesamfrø og stil dme på en bageplade med bagepair. Tryk hver bolle flad med en kagerulle, så den er ca. 1-2 centimeter høj- start med den første bolle du formede.
Lad bollerne efterhæve 15-20 min.
Bag bollerne ved 240 gr. i 10-12 min til de er flotte og gyldne.
Opskriften foreslår, at der sprøjtes lidt vand over bollerne under bagningen, men det har jeg nu ikke gjort og de er blevet rigtig fine uden.

Salsaen smagte også rigtig godt og var et friskt indslag til burgerne.
Opskriften er fra en af de første kogebøger jeg har købt, som hedder "Salsa&Dip" fra forlaget Aschehoug- forfatteren er ikke nævnt.
Der skulle være brugt korianderblade, men jeg måtte bruge basilikum, for koriander er ikke lige at opdrive sån en søndag i Netto:)

Salsa med tomat og advocado:
1½ spsk limesaft
et par dråber tabasco-sauce
½ spsk olivenolie
1/4 rødløg
et lille fed hvidløg
1 stor, moden tomat
1 moden advocado
1 spsk basilikumblade
salt, peber

Pres hvidløgget og bland det med limesaft, olivenolie og tabascosauce.
Hak rødløget fint og kom det i.
Fjern kerne fra tomaten og hak den fint.
Skræl og udsten advocadoen og hak den fint.
Bland advocado og tomat i.
Hak basilikumbladene fint og bland dem i salsaen.
Smag til med salt og en smule peber.

2 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Den ser vel nok god ud! Gode sandwich/burgerboller er bare så godt at have i fryseren, så man lige kan hive det ud på en travl hverdag! :-)

MissMuffin sagde ...

De blev også bare rigtig gode..
Bollerne er super, det altså en rigtig god opskrift, den vil flittig blive brugt i fremtiden!