Før den bages..
Uhm, lækker lækker aftensmad:)
Jeg er hverken særligt glad for blomkål eller broccoli og blev da også lidt bekymret, da det begyndte at lugte af grønlangkål(!), men denne pasta ret fra Jamie Olivers "Hjemme hos Jamie" er bar så lækker og mættende!
Så det kan godt betale sig at udfordre smagsløgene lidt:)
Det smager så godt, er helt uden kød og med masser af ost- det er noget vi kan li:)
Jeg har lavet et par ændringer: jeg kunne ikke finde en tørret chili og brugte istedet sambal oelek og jeg undlod at komme 1 ds ansjoser i.
Portionen er den halve af den originale og der er rigeligt mad til 2 personer.
Passata er en slags lind tomatpure. Den kan købes i små kartoner i fx. Føtex og koster ikke alverden.
Cannelloni-rørene er fra "De Cecco" og kan købes i Sallings supermarked.
Cannelloni med blomkål og broccoli(2 pers.)
250 g blomkål
250 g broccoli
4 fed hvidløg
2-3 stilke frisk timian
1 lille bdt, basilikum
1 tsk sambal oelek
2½ dl passata
2½ dl cremefraiche
100 g friskrevet parmesan
100 g mozzarella
salt, peber
olivenolie
8-10 cannellonirør
Tilbehør
Salat
Flutes
Rens blomkål og broccolli og del det i små buketter.
Kog dem i rigeligt vand i 5-6 min. til de er møre.
Gem lidt af kogevandet og hæld resten fra. Lad grøntsagerne dryppe godt af.
Pil hvidløgene og pres dem.
Varm olivenolie op i en høj pande og svits hvidløget deri.
Tilsæt sambal oelek, bladene fra timianen, salt og peber.
Kom de afdryppede grøntsager ved sammen med ca. 4 spsk. af kogevandet. Bland godt rundt.
Kom et låg på, som ikke slutter helt tæt- jeg brugte staniol - og lad retten simre 15-20 min til grøntsagerne er godt møre. Vend det rundt et par gange.
Når grøntsagerne er godt møre og bløde moses de med en kartoffelmoser eller bagsiden af en grydeske og lad det afkøle.
Kom passattaen i bunden af et lille fad.
Rør halvdelen af parmesanen sammen med cremefraichen og lidt salt og peber.
Når grøntsagerne er afkølet, kommes de i en frysepose. Klip et lille hul i hjørnet og sprøjt en god portion grøntsager ind i hvert pastarør.
Læg pastarørene i fadet ovenpå passsaten, kom basilikumblade over og derefter cremefraiche-blandingen.
Drys med parmesan og riv mozzarellaen over.
Kom en lille smule olivenolie over og drys med salt og peber.
Bages 15-20 min ved 200 grader.
7 kommentarer:
Hvor ser det lækkert ud MissMuffin, den skal jeg huske den opskrift, vi har jo tit mange dage uden kød, jeg ville nu gerne have ansjoser i, men så vil min datter helt sikkert ikke have noget af retten.
Knus
Det er også godt at udfordre smagsløgene indimellem - det kan godt give nogle gode oplevelser! Og den der ret ser bestemt ikke så tovlig ud ;-)
Hej Pernille..
Det smagte også rigtig godt:)
Hvis du nu skulle finde på at komme dem i og Cecilie måske ingen ting skulle opdage, så skal de finthakkes og steges sammen med hvidløget og en smule af olien fra dåsen:)
Det havde sikkert givet en dejlig smag, men tanken, føj, det kan jeg ikke lige spise:)
Knus
Hej Piskeris..
Det er det nemlig.
Jeg er egentligt ikke den store grøntsags-spiser udover en alm. salat, men det prøver jeg at lave om på:)
Det smager super godt og er en god måde at få brugt broccoli og blomkål på og de er jo billige for tiden.
Knus
Jeg tilslutter mig de øvrige kommentarer, det ser rigtig lækkert ud og jeg er sikker på, at det også lige passer til vor smag når jeg ser hvad retten består af (incl. ansjoserne ☺).
Annette, der med ansjoserne, der står jeg lige fra.
Det er for stor en udfordring for smagsløgene endnu:)
Elsker De Cecco pasta! Men jeg har det som dig med broccoli og blomkål. Men med den anbefaling af retten, som du giver - ja, så er det da værd at prøve:)
De Cecco er bar lidt dyrt synes jeg, så det er kun når jeg mangler noget specielt pasta der købes De Cecco..
Jeg synes hvertfald retten er rigtig god og jeg tænkte slet ikke over at der blomkål og broccoli i:)
Send en kommentar